Zavřít reklamu

Dark_Brown_LibreFolio_KeyboardPokud vidíte, podobně jako já, iPad nejen jako médium pro konzumaci obsahu, ale rovněž pro jeho vytváření, tak se vám bude dnešní téma líbit. V takovém případě, kdy chceme na iPadu něco tvořit, například text, tak se nám bude hodit extérní klávesnice. Neříkám, že ta softwarová od Applu je špatná, ale řekl bych, že na nějaké delší psaní není. Sám jsem si to ráčil vyzkoušet a můžu říct, že psát bez překlepů je obtížné. Používání extérní klávesnice se tak stalo běžnou věcí. Mezi firmy, které vynikají v oboru bych rozhodně vyzdvihl Logitech, který teď volně přechází v Logi. My tu dnes ale máme klávesnici Libre, která i když je primárně pro iPad a další tablety, tak ale funguje skvěle i s iPhony a smartphony jiných značek.

První nejspíše zaujme design Libre. Na první pohled byste asi řekli, že jde o dřevo, to bohužel ale říct nemůžeme, protože klávesnice je z polyuretanu, každopádně ve společnosti několika lidem hlavu zamotáte. Má to ale i svá pozitiva, protože když není ze dřeva, tak se nemusíte bát, že si jí polijete, protože to by podle všeho měla vydržet. Jak říkám, vizuálně vypadá Libre více než dobře. Při výrobě se rozhodně dbalo na tenkost a lehkost a to se vyplatilo. Klávesnice je tlustá jenom 18 mm a váží 418 gramů. Další zajímavou a pro mnohé z uživatelů důležitou funkcí je podsvícení kláves. I to umí Libre. Pokud jde o baterii, tak se uvádí, že na jedno nabití by klávesnice měla fungovat 150 hodin, ale pochopte, že při takovémto používání se k podsvícení moc nedostanete. Na druhou stranu z 0 na 100 procent by měla klávesnice být dobita do tří hodin.

IMG_6568

Jak jsem už naznačil, tak ke klávesnici Libre můžete mít připojeno hned několik zařízení a můžete mezi nimi snadno přepínat. Velice líbivá funkce, se kterou se dnes u klávesnic setkáváme. Podle slov autorů by klávesnice měla pracovat i s počítačem s Windows nebo Macem. A něměl by jí dělat problém připojit se i k chytré televizi. Teď přejdeme k té složitější záležitosti a to je rozvržení cen. Já jsem tady celou dobu zmiňoval, že jde o klávesnici, ale není to tak úplně pravda. Abych to uvedl na pravou míru, klávesnice to bezesporu je, ale nemusíme zůstat jenom u toho. Samostatná klávesnice vyjde na 60 dolarů a klávesnice s obalem na iPad vyjde na 80 dolarů. Cena není něco, co by bylo lákadlem, ale vypadá to, že si na cenovku kolem dvou tisíc korun u těchto klávesnic budeme muset zvyknout.

casestudi-libre-keyboard-designboom09

Dnes nejčtenější

.