Zavřít reklamu

GarageBandUž dlhší čas si môžeme všímať stagnujúce predaje tabletov iPad a podľa názoru našej redakcie existujú dva hlavné dôvody, prečo sa tak deje. V prvom rade je to fakt, že iPad bol až do iOS 9 braný ako čisto konzumné zariadenie, na ktorom bola produktivita druhoradá a chýbal tu napríklad plnohodnotný multitasking, kvôli ktorému by bola práca jednoduchšia. V druhom prípade je to MacBook. Modely pre bežné účely (Air, 12) totiž dokážu úplne nahradiť iPad a tablet, ktorý ste kedysi používali každý deň, teraz väčšinu svojho času trávi na stole, v šuflíku alebo na nabíjačke.

Apple si bol tohto problému vedomý a pravdepodobne preto spravil niekoľko zásadných vylepšení, ktoré majú za cieľ dostať iPad opäť do popredia. Nielen, že po rokoch čakania predstavil plnohodnotný multitasking, ale ako teraz zisťujú testeri, tak Apple zlepšil prácu s hudbou na iPhone alebo iPade so systémom iOS 9 alebo novším. Apple totiž priniesol plnohodnotnú podporu pre audio pluginy, čo zahŕňa sady efektov a virtuálnych nástrojov, ktoré si budete môcť stiahnuť z App Storu a budete ich môcť využívať v GarageBand, FL Studio Mobile a ďalších aplikáciách, ktoré slúžia na vytváranie hudby na cestách (aj keď, osobne sa naďalej držím desktopového softvéru ako FL Studio alebo Logic Pro).

Spoločnosť to spravila jednoducho – sprístupnila vývojárom nové Audio Unit API pre iOS, ktoré je takmer totožné s verziou pre Mac (v3) a na to, aby vývojári mohli preniesť svoje zvukové sady na iOS, im stačí len drobná úprava kódu. Znamená to teda, že hudobníci, ktorí niekam cestujú a chytí ich múza, môžu vytiahnuť iPad a začať na ňom vytvárať demo svojej skladby a doplniť ju napríklad pluginom z3ta+.

Apple zároveň oznámil, že GarageBand pre iOS 9 bude podporovať Audio Unit API, vďaka čomu môžeme očakávať v budúcnosti rastúce množstvo pluginov, ktoré si stiahneme z App Store. To isté bude platiť aj pri iných editoroch – je jasné, že ostatní sa okamžite chopia novej funkcie a dajú tak hudobníkom možnosť nechať svoj počítač doma a vziať so sebou len iPad.

GarageBand Audio Unit API
GarageBand Audio Unit API

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.