Zavřít reklamu

PayPalApple minulý týden představil novou službu Apple Pay, která by měla být nejbezpečnějším NFC platebním systémem na světě, na čemž se shodli ředitelé Visa i Master Card. To se však samozřejmě nelíbí PayPalu protože Apple Pay umí platit nejen přímo v obchodech s terminály NFC, ale také na internetu a to bezpečně a jednoduše. Právě na bezpečnost se PayPal rozhodl zaútočit a tak si v dnešním výtisku The New York Times zaplatil celou stránku, na které hlásá: „My lidí chceme naše peníze ve větším bezpečí, než naše selfies.“

PayPal tak naráží na nemilou událost, která předcházela letošnímu podzimnímu mediálnímu eventu Applu, při které unikly fotografie více než stovky celebrit z internetové služby Apple iCloud. PayPal se snaží naznačit, že když Apple nedokázal ochránit ani fotografie, jak pak může ochránit peníze svých uživatelů. Pro Apple přišel hackerský útok v ten nejméně vhodný čas, v době kdy společnost dělily již jen dny od chvíle, kdy světu ukázala službu Apple Pay.

Apple sice uvádí, že bezpečnost Apple Pay je na zcela jiné úrovni než bezpečnost klasických kreditních a debetních platebních karet a veškeré informace o platební kartě jsou uloženy v čipu s označením iPhone Secure Elemnt, který je neposílá nikdy a nikomu. V případě, kdy se telefon dostane do lost módu, pak jsou veškeré informace vymazány a nehrozí žádné nebezpečí. Informace o platbě dokonce nedostává ani samotný obchodník, tomu je pouze transakce schválena nebo zamítnuta. Veškeré informace o platbě jsou uloženy přímo na čipu v iPhone a nejsou nikam přeposílány, díky čemuž je služba Apple Pay nejbezpečnější možnou platební metodou kromě hotovosti.

Apple Pay však umožňuje provádět platby pomocí otisku prstu taktéž na internetu, nikoli pouze u terminálu, což přímo ohrožuje business PayPal a tak se nemůžeme divit této reklamní kampani, která je však minimálně důstojnější než reklamy od Samsungu nebo Microsoftu a zřejmě ji nelze nic vyčíst, tedy kromě faktu, že hlásá nesmysl, protože Apple udržuje informace o platebních kartách ve větším bezpečí než naše fotografie.

PayPal

Dnes nejčtenější

.