Zavřít reklamu

Apple-money-logoKdyž už víme kdy nám Apple nový iPhone 6 představí a pravděpodobně také to jak bude telefon vypadat, začíná se spekulovat nad tím, jaká bude cena této novinky. Apple by měl představit telefon ve dvou variantách, z nichž obě dvě budou mít větší displej než současná generace smartphonů od Applu. Právě kvůli zvětšení displeje by se měla zvýšit také cena s tím, že se na internet dostaly informace o konkrétních cenách pro 16GB modely iPhone 6 a to jak pro variantu s 4,7″, tak i pro variantu s 5,5″ displejem.

Menší z dvojice nových smartphonů od společnosti Apple by měla stát 750$, což u Applu jak víme z minulosti znamená 750€, což v současné době díky geniálním tahům našeho ministerstva financí činí zhruba 20 770Kč. Varianta s 5,5″ displejem by se pak měla prodávat za cenu 950$, což je pro Apple 950€ a tedy zhruba 26 315Kč. Vzhledem k tomu, že se v současné době prodává iPhone 5s za cenu 17 390Kč (oficiální cena na Apple.cz), zdá se mi osobně cena přes 20 000Kč jako nepravděpodobná.

I přesto, že Apple nabídne větší displej, nemůže zvýšit cenu oproti nejdražším telefonům současnosti o více než 100€. Konkurenční společnosti již telefony s velkými displeji nabízí a cena nejdražších modelů je pak 650€. iPhone 6 by navíc dle současných informací neměl nabídnout nic zásadně revolučního, aby mohl Apple právě u tohoto modelu zvýšit ceny. iPhone je navíc pro Apple v současné době zcela klíčovým produktem a společnost si nemůže dovolit příliš experimentovat s jeho cenou, jejíž zvýšení by mohlo znamenat zároveň také snížení prodejů.

iPhone 6 unboxing

*Zdroj: geekygadgets.com

Dnes nejčtenější

.