Zavřít reklamu

Tim-CookApple prodal za poslední tři měsíce 13,3 milionů iPadů, což představuje 9% meziroční pokles prodejů, ale také výsledek, který zůstal za očekáváním Wall Street, kde analytici odhadovali prodej na 13,8 milionů kusů. Pro investory se jedná o velmi znepokojivou informaci, zejména z toho důvodu, že je iPad nejmladším členem portfolia společnosti a jeho prodeje již po čtyřech letech začaly klesat. Tim Cook však žádné znepokojení necítí a věří, že se iPadu daří a dařit bude. Svůj názor opírá o tři důležité faktory.

Za prvé uživatelé mají rádi iPad a v nedávném průzkumu se ukázalo, že iPad Air a iPad mini obdržel hodnocení 98% ze 100%, co se spokojenosti zákazníků týká. Tim Cook také uvedl, že 63% lidí, kteří mají v úmyslu zakoupit tablet, si vyberou podle průzkumu iPad před ostatními produkty. iPad také roste na rozvojových trzích, kde podle Tima cooka meziročně zvýšili tržby o 64% na středním východě, o 51% v Číně a o 45% v Indii. To jsou mnohem větší prodeje, než kterých Apple dosahuje v USA nebo ve střední Evropě a je potřeba brát v úvahu fakt, že tyto trhy teprve začínají masově nakupovat, což znamená, že zájem ze strany místních obyvatel teprve přichází, nikoli ustává jako v USA.

Tim Cook uvedl: „Jsem opravdu nadšený, když vím, že více než 50% iPadů prodáváme někomu, kdo si tablet kupuje poprvé.“ Poslední a to asi nejdůležitějším faktem, proč Tim Cook nepochybuje o budoucnosti iPadu jakožto prodejního hitu je fakt, že 93% společností z Fortune 500, používá v současné době právě iPad. To znamená, že 500 nejúspěšnějších společností na světě používá pro svoji práci právě iPady před ostatními tablety. To je také jeden z důvodů proč Apple uzavřel partnerství s IBM.

iPad_air_letem_svetem_applem

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.