Zavřít reklamu

Ďalší rok je za nami a Microsoft podľa všetkého pracuje na tretej generácii tabletu Surface. Na internete sa totiž objavili informácie o hardvéri a cene nových tabletov, ktoré by mohla spoločnosť predstaviť už tento týždeň na svojej konferencii v New Yorku. Surface 3 sa podľa úniku objaví až v piatich rôznych verziách, ktoré sa budú od seba líšiť hardvérom, ktorý sa pohybuje na úrovni MacBooku Air a 13″ MacBooku Pro s Retina displejom. Pretože sa nejedná iba o tablet ale o zariadenie s desktopovým operačným systémom, jeho cena má začínať na úrovni 799 dolárov.

Za 799 dolárov pritom užívatelia získajú základnú verziu tabletu s procesorom Intel Core i3, 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. K dispozícii bude ďalej verzia s procesorom Intel Core i5, 4 GB RAM a 128 GB úložiskom za cenu 999 dolárov. Nasleduje verzia s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom, za ktorú užívatelia zaplatia 1 299 dolárov. Ďalšie modely však siahajú do cenovej kategórie 15″ Retina MacBooku Pro. Verzia za $1549 svojim užívateľom ponúkne Intel Core i7 s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Nakoniec sa objaví high-end verzia s 512 GB úložiskom, ktorá už ale bude stáť 1 949 dolárov.

Je ale nutné poznamenať, že za túto cenu užívatelia nezískajú len desktopový hardvér a systém, ale v porovnaní s predchádzajúcimi verziami Surface by mali získať 12-palcový displej s vysokým rozlíšením. Súčasná 10-palcová verzia disponuje Full HD rozlíšením, no vzhľadom k dostupným technológiám je možné, že nový 12″ Surface ponúkne rozlíšenie 2560 × 1600 bodov, čím by vo svete Applu získal status „Retina“. Samozrejme je treba brať do úvahy skutočnosť, že ešte nič nebolo oficiálne potvrdené a tak je možné, že nový Surface Pro bude inakší, než ako sme spomínali. Podľa zdrojov by ale mal mať tenší rámček a tlačítko Windows Button na boku. Ak by sa ale informácie ukázali ako pravdivé, potom by Microsoft predstavil svoju vlastnú odpoveď na zatiaľ nepredstavený MacBook Air s Retina displejom, o ktorom sa špekuluj už dlhší čas.

Dnes nejčtenější

.