Zavřít reklamu

Společnost Simonlycontracts.co.uk, která se zabývá srovnáváním výhodnosti úpisů k jednotlivým operátorům, provedla výzkum loajálnosti zákazníků ke společnosti Apple. Průzkumu se účastnilo 2000 majitelů mobilního telefonu iPhone. Hned na úvod je potřeba zdůraznit, že vzorek 2000 lidí je větší, než který se například u agentury STEM využívá pro určení předvolebních výsledků. Z výzkumu vzešlo, že zákazníci Applu jsou ke společnosti loajální, dokonce až nezdravě loajální.

Zhruba 60% dotázaných připustilo, že je Applu slepě oddáno a produkty kupuje zejména kvůli tomu, že jsou právě od společnosti s nakousnutým jablíčkem v logu. Až 78% uživatelů si nedokáže představit, že by někdy do budoucna vlastnilo jiný telefon než iPhone. Na druhou stranu však opravdové nadšení z tohoto telefonu projevilo pouze 50% všech respondentů. Až 54% všech dotázaných vlastnilo také předcházející telefon společnosti Apple a 37% uživatelů kupovalo nový model kvůli novinkám, které nabízí iOS 7.

Téměř třetina lidí uvedla, že iPhone je pro ně skutečně nejideálnějším telefonem, který mohou mít. Jedna čtvrtina je pak u Applu a jeho iPhonu díky specifickým službám, jakými je iCloud, FaceTime a iMessage. Většina majitelů iPhone věří společnosti Apple a o ostatní výrobce a jejich produkty se příliš nezajímají. Mezi uživatele, kteří přešli k iPhonu od jiné značky než je Apple, jich 17% přešlo od Blackberry, 14% od Nokie, 9% od Samsungu, 4% od HTC a 2% od Sony.

 

iphone-5s-iphone-5c-docks

*Zdroj: bgr.com

Dnes nejčtenější

.