Zavřít reklamu

Společnost Sony v rámci CES 2014 představila novou službu Sony Playstation Now, která umožní majitelům PS3, PS4 a PS Vita hrát hry přímo z cloudu. Bude se přitom jednat o hry z PS One, PS2 a nově také PS3. Co je však pro naše čtenáře ještě důležitější je fakt, že Sony chce přinést službu také na tablety a smartphony. Přitom jak dobře víme, Sony se spolupráci svých aplikací s iOS vůbec nebrání a hrát z iPhone nebo iPadu na PS4 je možné, stejně jako je ovládat. Je tedy velmi pravděpodobné, že se této ovinky dočkáme také na iOS.

Služba využívá Cloudové řešení společnosti Gaikai, kterou Sony koupila v roce 2012 za téměř 400 milionů dolarů. Poprvé si hráči zahrají již letos v létě a to v Severní Americe, do zbytku světa se služba dostane postupně. Pro hraní her bude do budoucna podle Sony stačit pouze zařízení jak oje například iPad nebo iPhone, na kterém si budete mít možnost zahrát hry z Playstation Now bez nutnosti jejich stahování, instalování nebo instalací nějakých Patchů. Ihned získáte k dispozici nejaktuálnější možnou verzi hry, která se bude streamovat ze vzdálených serverů. Pro hraní bude stačit připojení s rychlostí 5Mbps. Pokud se při hraní rychlost internetu změní a zůstane však alespoň v nějaké normální rychlosti, hra nespadne, ale zhorší se její vizuální stránka, ta se po zlepšení rychlosti připojení však opět obnoví.

Sony se vyjádřilo v tom smyslu, že bude možné buď zakoupit členství podobné tomu, které známe z PS Plus a tím získat přístup ke všem hrám, nebo si zakoupit, případně půjčit jen konkrétní hry. Při hraní her můžete využít všechny funkce PSN, tedy seznam přátel, trofeje a další možnosti, které PSN nabízí. Sony Playstation Now se v Evropě však prozatím nechystá tedy chystá, ale vše je skutečně zatím ve fázi příprav. Sony se vyjádřilo v tom smyslu ,že v Evropě je problém s množstvím internetových připojení, odlišností jejich kvality, rychlosti a latence a proto je nutné delší testování než v USA. Se spuštěním služby však společnost samozřejmě počítá a chce jí nabídnout v Evropě jakmile to bude možné.

Dnes nejčtenější

.