Zavřít reklamu

Poté co na konci minulého týdne představila společnost Corning nové Gorilla Glass, které je zakřivené, dnes na CES ukázala další novinku pro letošní rok. Corning totiž představil speciální sklo Corning Gorilla Antimicrobial. Jak již název napovídá, půjde v letošním roce o boj s bakteriemi, které se často množí na displejích telefonů a tabletů. Speciální sklo Antimicrobial obsahuje iontové stříbro, které je přidané do skla bez toho, aniž by jakýmkoli způsobem omezilo jeho vlastnosti.

Corning Grolla Glass Antimicrobial znemožňuje růst řas, plísní, hub a bakterií, díky jeho antimikrobiální vlastnosti, kterou si zachovává po celou dobu životnosti zařízení, uvedl James R. Steiner,, senior viceprezident a generální manažer Corning a dodal: „Tato novinka kombinuje to nejlepší ve své třídě, antimikrobiální funkci, aniž by byla ohrožena vlastnost Gorilla Glass. Naše speciální sklo poskytuje vynikající základ pro strojírenství.

Společnost Corning mimo jiné uvedla, žej e připravena vyrábět antimikrobiální Gorilla Glass v obrovském množství, které potřebují populární produkty jako je například iPhone. Společnost také uvedla, že v loňském roce pracovala právě na antimikrobiální technologii, což si mohla dovolit díky tomu, že Gorilla Glass 3 je vynikající sklo ve srovnání se safírem a nebylo nutné vyvíjet novější verzi. Apple však koncem loňského roku investoval nemalé peníze právě do továrny zabývající se výrobou safírového skla.

gorilla_glass_antimicrobial

Dnes nejčtenější

.