Zavřít reklamu

Tretia beta verzia operačného systému iOS 7 je ešte iba v rukách ľudí z Applu, ale ako sa zdá, hackeri už v týchto dňoch hľadajú všetky chyby potrebné k tomu, aby boli schopní vytvoriť jailbreak pre budúci systém. Najnovšie sa na tomto experimente rozhodol podieľať hacker Ryan Petrich, ktorý na svojom Twitteri zverejnil screenshot zariadenia s jailbreaknutým systémom iOS 7. Hacker pritom na svoje experimenty využíva iPod touch 5. generácie, najlacnejšie zariadenie s operačným systémom iOS 7.

O tom, že sa jedná o jailbreaknuté zariadenie, svedčí predovšetkým chybová hláška, ktorá upozorňuje na možné problémy s kompatibilitou utility Activator. Ako píše aplikácia, verzia operačného systému je „príliš nová“, a tým pádom nie je plne kompatibilná. Hacker však na Twitteri zverejnil iba snímok obrazovky a neoznámil žiadne informácie, ktoré by mohli upozorňovať na využívané chyby v systéme či iné zaujímavosti o jeho projekte. Je však celkom pozoruhodné, že sa hackeri rozhodli preskočiť verziu operačného systému iOS 6.1.3 a rovno sa pustili do skúmania iOS 7 beta. Za týmto rozhodnutím stojí práve aktualizácia iOS 6.1.3, ktorá odstraňuje väčšinu chýb potrebných k tomu, aby mohli hackeri vytvoriť jailbreak pre toto zariadenie. Konieckoncov, jailbreak evasi0n je dostupný iba po verziu iOS 6.1.1.

iOS 6.1.3 je tak zároveň potvrdením toho, že Apple nie je jediným, kto ukončil softvérovú podporu pre iPhone 3GS a iPod touch 4. generácie. Softvérovú podporu ukončili aj hackeri, a teda používatelia s operačným systémom iOS 6.1.3 svoj prístroj jednoducho nemôžu jailbreaknúť a zrejme ho už ani nejailbreaknú.

ios7

*Zdroj: Twitter

Dnes nejčtenější

.