Zavřít reklamu

Beats by Dre Tour HD with ControlTalk od Monster Cable
Nebýt propojení firmy Monster Cable se známými umělci, pravděpodobně by se dodnes jednalo o bandu nadšených kutilů, kteří někde v garáži vyrábějí kvalitní, ale nezajímavá sluchátka, stejně jako spousta jiných firem. Monster Cable se ovšem dokázalo ve světě prosadit – a to na úrovni, která je skutečně porovnatelná s věhlasem Apple Inc. . Díky prvotní spolupráci s Hip-Hopovým producentem a rapperem Dr. Drem byl vytvořen první produkt, který opravdu stál za to. Úspěch sluchátek zaručil rozšíření rodiny Beats a byly vytvořeny Beats by Dre Tour, a právě tyto sluchátka dnes budu recenzovat.

Design krabice a její obsah

První co asi na balení sluchátek upoutá je nenápadná křiklavost, podobně jako u Applu. Nenápadná černo-červená krabice, na které jsou chyby v designu skryty na nejvyšší možné úrovni, skrývá nevídaný luxus. Po odstranění černého obalu se nám objeví krabice pouze červená s bílym logem a nápisem jména sluchátek. Krabice je extrémně odolná, vyrobena z tvrdého kartonu. Otevírání krabice je taky řešeno zajímavě: otevírá se jako známé „knihy“ ve filmech, které místo kvalitní literatury obsahují placatku s kvalitní pálenkou. Krabice se otevírá i s první vrstvou boční stěny, ve které je skrytý magnet, který má svůj protiklad ukryt ve druhé vrstvě.

Po otevření krabice se shledáme se samotnými sluchátky – jsou uloženy v polstrovaném, hebkém plastu. Na první pohled nám může připadat, že zbytek kabelu, ze kterého vidíme asi 5 cm, je uložen v oválném plastovém pouzdře, které je dodáváno i se sluchátky. Pouzdro nicméně pouze „sedí“ pod sluchátky a lze jej volně vyjmout z krabice. Tento tvrdý, kvalitní obal na sluchátka obsahuje pouze několik dalších gumových nástavců na sluchátka, a budeme o nich mluvit později. Zbytek kabelu se tedy nachází schovaný pod polstrovanou plastovou formou, kde také nalezneme ‚paperwork‘ – prohlášení o shodě, záruku, návod k použití a reklamní leták na jiné produkty od Monster Cablu, který je podle mně zde zbytečný – asi jako kdyby byl k Lamborghini přidán leták s aktualní nabídkou od Peugeotu.

Beats by Dre Tour HD with ControlTalk od Monster Cable

Design sluchátek

První, co na sluchátkách upoutá, je jejich kabel, který bych připsal na účet Monsteru. Nejenže je nádherně rudý, pokrytý protizašmodrchávací gumou a je neobvykle široký, on je dokonce plochý. Co plochý, kabel je přímo placatý. Designově je to asi jedna z nejkurióznějších věci na sluchátkách. Délka kabelu je rovných 120 cm.

Beats by Dre Tour HD with ControlTalk od Monster Cable

Sluchátka, o kterých nyní mluvíme, jsou v novější verzi vybaveny panelem ControlTalk tedy tímtéž, čím jsou vybaveny např. i sluchátka iPod shuffle 3. Generace. Obsahuje tedy prostřední tlačítko, které je kovové, dále pak zvyšování a snižování hlasitosti a konečně také mikrofon.

Sluchátka se dnes již dají koupit ve dvou barvách: klasikou jsou černočervené, novější provedení je z drtivé části bílé, z části pak opět červené. Zde si můžete prohlédnout obrázky:

Zvuk

Postupně jsme se tedy dopracovali až ke samotnému výkonu sluchátek. Parametry byste na internetu jen těžko hledali, ty však u sluchátek nemají téměř žádnou výpovědní hodnotu. Z osobního používání mohu potvrdit, že bas je dokonce o dost lepší než u sluchátek Sennheiser HD 485. Nízké frekvence tedy Beats zvládají opravdu na jedničku. Jinak tomu není ani u frekvencí vysokých, i když nejsou primárním cílem zvukového výkonu. Samozřejmě hodnocení zvuku vychází ze subjektivního názoru redaktora.

Monster_iBeats_Dr_Dre_In-Ear_Headphones

iBeats. Další, podstatně levnější verze Beats příjde do prodeje již velmi brzy.

Kompatibilita

Sluchátka mají klasický 3,5 mm konektor (pozlacený, jak jinak), jsou tedy připojitelná k 99% mp3 přehrávačů. Kompatibilita s Apple produkty je poněkud zvláštní, např. u iPod nano 3. generace mi nefungoval panel ControlTalk, tedy žádné zvyšování hlasitosti nebo pauza. Na kvalitě zvuku se ale nic neměnilo.

Špunty v uších

Sluchátka jsou dodávána s 5 páry gumových nástavců, které jsou navrhnuty tak, aby maximálně rušily okolní hluk. Další věc co se Monster Cablu povedla: už jen bez hudby slyším o 80% hluku méně, s hudbou není slyšet nejspíš ani výbuch granátu. Prováděli jsme se spolužáky několik testů, např. celá třida obstoupila posluchače a z plných plic na něj křičela, zatímco posluchač byl schopen si krásně zpívat Don’t worry, be happy. Se zavřenýma očima nešlo poznat, zda je vůbec v okolí nějaký hluk.

Co dodat?

Co mne u sluchátek podráždilo byla jejich kvalita. Na první pohled vypadají fajnově, nicméně kvalita americké výroby projevila své nedostatky a podtrhla známé záruky krátkého trvání. Kabel je ve spojích s konektorem, s rozdvojením do jednotlivých sluchátek a hlavně v ControlTalk panelu udělán relativně mizerně – pokud jej trošku silněji ohnete na stranu a zbystříte zrak, vykouknou na vás vnitřnosti: měděné drátky a spoje. To mě dost zarazilo, a po pár týdnech používání, kdy se měděné provázky uvniťr placky (potažené taky gumou podivné tloušťky a tedy i kvality) začaly probojovávat na denní světlo jsem jim musel zatnout tipec a obmotal je vulkanickou lepící páskou. Aspoň zě ji mám v černé barvě, design tedy tak moc neutrpěl. Nicméně to nepatří mezi věci, u kterých bych u sluchátek hýkal nadšením. Sluchátka vlastním ale skoro už rok, a za celou tu dobu je páska (s menší občasnou údržbou) drží pohromadě a zvuk je stále tak dobrý jako býval.

beats by dre

Záruka

Záruka se vztahuje i na Českou Republiku a má zde i svou infolinku, kde můžete svou záruku vyřídit. Záruka je dnes již jeden rok, za doby kdy jsem si sluchátka kupoval byla však jen 3 měsíce. Dá se tedy dnes čekat lepší kvalita.

Resumé

Cena sluchátek činí  $189,50. Není to tedy něco, co bychom byli schopni měsíc co měsíc měnit. Pokud jste fanoušky dobrého designu a hlavně opravdu kvalitního zvuku, pak neváhejte a kupujte. Sice to není levné a pokud si nedáte pozor, riskujete zničení a tudíž vyhozené peníze, pokud se o Beats budete dobře starat, budou vám sloužit dobře.

Klady: skvělá hudba, obdivuhodný design, rušení hluku

Zápory: cena, ne zrovna kvalitní provedení


Sluchátka se dají koupit buď přes Aukro, Apple store nebo Amazon. Stačí jen chviličku hledat.

Domovská stránka je www.beatsbydre.com

Dnes nejčtenější

.