Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Výměna baterie Macbook air #47419

    alexx_fg píše:
    No teď jsem měla na telefonu iStyle a řekli mi, že nedávno přestali servisovat modely 2015 a dělají jenom 2016 a výš, takže mám smůlu a budu si muset pomoct sama 😀

    nicméně jsem teda koukala na ty baterky i na ty videa a přijde mi, že tahle by mohla být ta pravá do toho mojeho. ale jako nechám si poradit, přece jenom tomu furt prd rozumím 😀

    http://www.batteryland.cz/apple-a1496-baterie-apple-macbook-air-13-and-quot--a1466/a1496-li-ion-7-3v-6700mah/50wh-black-li-pol-----originalni

    Johnny píše:

    Mám zkušenost s iPhonebrno.cz, vyměnili mi baterku v iPhonu za 990,- řekli že je originální ale nebyla ani vizuálně, po roce úplně chcípla. Při výměně mi taky zašpinili kameru a já se celý ten rok videl v mlze. Následující 2 roky jsem si kupoval baterky z TS Bohemia za 300,- a chovaly se stejně.

    MacBook Air jsem nechal čistit někde v Ostravě (polil jsem ho pivem) a vrátili mi ho jako plně funkční (za 2000). Časem jsem si ale všiml, že nefunguje větrák. Autorizovaný servis v Brně mi řekl, že chce 780,- jen za diagnostiku a případně 1200,- za nový větrák. Koupil jsem si za 140,- ten spešl šroubovák a zjistil, že jen zapomněli zastrčit kabel od větráku do základní desky.

    Zkrátka zkušenosti mám, ale vesměs negativní a doporučuji baterii koupit a vyměnit doma. Je to jednoduchá výměna, nevyžaduje podle mě žádné zkušenosti ani super zručnost, o záruku už nepříjdete.... Baterie se prodávají i s nářadím. Na youtube je spousta návodů podle kterých to vymění i anti-talent. Baterky nejsou originální, nikdy, ani když to píšou. Ale aspoň víte, co tam dáváte, servis vám tam dá tu nejlevnější aby měl co nejvíce peněz pro sebe.

    Já si koupil tuto, pozor, je pro MacBook Air 2011. Originální mi vydržela 7 let, než klesla výdrž pod 2 hodiny z udávaných 7. Tuto používám 3 roky a výdrž je mezi 2 a 3 hodinama. Samozřejmě bez videohovorů. Hláška "předejte baterii do opravy" se u originálu ukázala po 4 letech, u této po dvou. Podle všeho tedy podléhá 2x rychlejší degradaci než originál.

    http://www.batteryland.cz/apple-a1405-baterie-apple-a1405-macbook-air-13-and-quot--7-3v-6700mah-li-pol-----originalni

    Nebál bych se odvaření neofiko baterkou, to je úplně krajní případ. Podobně jako výbuchy baterií. Ale že po roce umře nebo se začně nafukovat už je běžnější.

    Pozdě ale přece. V tom odkazu je správná baterka pro MacBook Air 2015. Zvítězila jste?

    Odpověď: Proč si Apple dává na čas s M1X? #47468

    🙂 píše:
    Promin, ale ted motas nekolik veci dohromady.

    Googlu a ani Applu nikdo nic nevybral. Pokud se objevili databaze k google uctu s prihlasovacimi udaji a hesly, tak jedine diky hlouposti android uzivatelu co instaluji jakoukoliv blbost a hlavne odkudkoliv... Tohle se applu netyka.

    Dvoufazove overeni muzes obejit, ale musis mit pristup k danemu telefonu. Takze opet jedine android a to hooodne stary android.

    Virus? A kde by se ti tam prosimte vzal?

    Snad nejsi tak hloupej, aby jsi kradl aplikace a nasledne to stejne zarizeni pripojoval fyzicky do firemni site 😀

    2x mi přišel mail od googlu ať si změním heslo, že bylo mezi ukradenými. Nebyl to spam. Nemám android. Z 500px mi přišel mail, že mi bylo vypnuté dvoufázové ověření aniž bych to udělal já nebo 500px. Dvěma rodinným příslušníkům se pokusili vykrást bankovní účet, jednomu úspěšně. Nebyla to jejich chyba. Nikdo nepotřeboval jejich interakci ani telefon. Tohle se prostě stává.

    Opravdu nevím kde by se mi tu vzal virus. Tak proč o něm pořád mluvíte? Téma je M1 procesor a co je s mým počítačem. Né moje inteligence nebo obor.

    Odpověď: Proč si Apple dává na čas s M1X? #47463

    🙂 píše:
    Do google ci icloud uctu se dostali kvuli slabym heslum jednoduchych lidi....

    Placeny antivir ti mnohda oznaci za hrozbu i zcela bezny soubor, ale moc nepomuze od zavirovane flashky z vyroby. Takova kauza levnych flashek s virem uz tady byla tak pred dvema roky. Ja osobne nestrcim do sveho zarizeni flashku, ktera neni moje a moje flashky nestrcim jinam.

    Stale plati ze ten "nejlepsi antivir je mezi klavesnici a zidli"...

    2 restarty (neumyslne) byly v roce 2020. Jinak restart jen po par aktualizacich. Neberu hned prvni, ale par mesicu si pockam. Takze kdyz to sectu, da se rict ze jsem mel 1,5 restartu (vsech) rocne.

    Taky, ale rovněž se řadě lidí/skupinám podařilo zveřejnit statisíce hesel ke konkrétním mailům. Může být jakkoliv složité. I dvoufázové ověření se dá obejít. Jsou i případy vyluxovaných bankovních účtů. Prostě co je v síti je na ráně. Jakobych tu flešku nechal ležet v počítačové učebně. Ty data musí někdo fyzicky ukrást, než se může dostat k hackování. Jsem si jistý, že naše IT ví co dělá.

    Ale zpátky k tématu. Myslíte, že ty potíže mi může způsobovat virus? Nenarazili jste ani na jednu chybu z těch co jsem vypsal?

    Odpověď: Proč si Apple dává na čas s M1X? #47456

    🙂 píše:
    Ja koukam a nestacim se divit. zadne wifiny, jenom kabely. Zadne zabezpecene servery, ale HDD a flashky. Hlavne ty flashky, jako jeden z nejcastejsich pricin napadeni celych siti, zasifrovat 🙂

    Me se restartoval MBP (mid2014) jen trikrat za celou dobu co jsem ho sest let mel. A to vzdy jen kdyz jsem stahl prsty v Safari vice nez bylo nutne a spustil se mi "Tab overview". Ono s vice jak tisicovkou otevrenych tabu by to shodilo kazdy system na jakemkoliv stroji 😀

    Síť není, tak nejde napadnout 🙂 Nejsem ajťák, tolik tomu nerozumím... Prý když je něco připojené k netu, nejde to dokonale zabezpečit. Však kolikrát se dostali i do iCloudu nebo účtů na googlu. Útoky se nám párkrát odehrály ze zařízení připojených k wifi. Jenže od routeru dál už se je nedaří identifikovat. Nechápu proč, můj router doma dává každému zařízení unikátní IP adresu. Teda jestli to jsou ty čísla s tečkama 😀 Když jsme přes kabel a něco se děje, ví kde. Nestěžuju si, má to 850 Mb/s a ping 0 ms.

    Ty flešky vždycky kontroluje placený antivir. Šifrování nepomůže proti těmto hrozbám, ale proti lidem je ideální.

    Jeden restart za dva roky? 😮 Fascinující. Nebo myslíte jen ty neúmyslné restarty? Já dělal tak jeden za měsíc, pak už se to sekalo. Taky někdy zavřený hledal aktualizace nebo co a vybil si baterku. Takže těch restartů bylo možná i více.

    Odpověď: Proč si Apple dává na čas s M1X? #47454

    Maxmilián píše:
    No, je to prostě plečka, ten kus co jsi dostal. Takhle budeš muset reklamovat 3x, než ti vrátí peníze. Ono se to totiž nijak nezlepší. Jen mě trochu zaráží, proč jsi ho po takové zkušenosti do 14 dnů nevrátil. Tohle udělat nový komp mě, tak letí ani se nezastaví. Druhý den by byl zpět. Btw. na co ten zvláštní bitlocker? Jen to roz.... systém, navíc není pro M1. V tom bude ten hlavní problém. Říkám to vždycky, na kancelářskou práci do firmy jedině počítače s wokny. Sorry, ale prostě to tak je.

    Napadlo mě to. Nějaká pondělní šichta... Ale jak to po sobě čtu, vypadá to spíše na softwarový problém a musím čekat na doladění od IT v Applu a vývojářů třetích stran.

    Nevrátil jsem ho do 14 dnů, protože prvních 14 dnů byl OK. Nastavoval jsem ho po práci po večerech a všiml jsem si snad jen dvou restartů.

    Jedním z důvodů nového počítače bylo naléhání z IT oddělení, protože Apple přestal vydávat aktualizace pro OSX High Sierra. Novější mi nejde nainstalovat. Jako vždy Apple nic neřekl, prostě novějším OS chodily bezpečnostní aktualizace a mi už ne. Pracujeme s "drahými" a poněkud utajovanými daty. Každý druhý měsíc máme nějaké hackerské útoky. Proto se snažíme o vyšší zabezpečení. Máme školení "na co neklikat". Všechno co jde, je odpojené od netu. Žádná wifi, používáme kabely. Žádné sdílené úložiště. Všechno má antivir. Všechno se zálohuje na harddisky, které se šifrují a fyzicky zamykají. Pro přenos dat mezi počítači používáme svoje flešky. Je rozumné mít je zašifrované, kdyby se ztratily nebo prostě byly bez dozoru. Všechny počítače mají Windows Pro a ty mají v sobě bitlocker. Je to nějaký šifrovací program. Jenže podobně jako s NTFS, macOS potřebuje software třetí strany, aby takovou flešku/harddisk otevřel a dokázal na ni zapisovat. A to je Hasleo Bitlocker. Existují ale 2 nebo 3 další programy, plánuju na nějaký přejít. Ale nejdříve si o nich musím něco přečíst, ať nejdu z louže do bláta. Samotné macOS dokáže šifrovat flešky svým způsobem, ale ty pak zase nefungují na Windows.

    Programy co zatím nepodporují M1 jsou prostě nutné. Myslím, že i Office 365 mi jede přes Rossetu 2. Používat MacOS je jako být vegetarián, mít Apple Silicone je jako být vegan a omezit se ještě na native aplikace.... to je jako kdybych mohl jenom mrkev :-D.

    Odpověď: Proč si Apple dává na čas s M1X? #47452

    🙂 píše:
    Ja ti nevim, ale titulka, jako takova je dosti zavadejici a vubec nekoresponduje s tim o cem dale pises.

    Jinak, s tim co popisujes jsem se na dvou M1 zarizenich nesetkal a od spusteni na zacatku brezna jedou bez vypnuti jak v rukach pokrocilejsiho uzivatele, tak i v rukach uplneho zakladniho uzivatele.

    Ale ano, koresponduje. Jen je ten název zbytečně obecný. Možná by se to mělo jmenovat "to mám ale smůlu". Zrovna já, spadám do toho 1% lidí, kteří mají rádi počítače Apple. Zrovna já dostal vadnou základní desku. Zrovna já potřebuji k práci program, který na M1 nedělá co má. Zrovna mě se po každém restartu rozhážou programy kam chcou... Jsou to výjmečné jevy a nesouvisí spolu, dle všeho co jsem zjistil.

    Odpověď: Proč si Apple dává na čas s M1X? #47451

    ejvn píše:
    ja som to ani nedocital, uplne meles nezmysly

    Jsou to mé zkušenosti. Uznávám ale, že je to něco jiného než se dá čekat z názvu.

    Odpověď: Výměna baterie Macbook air #47420

    alexx_fg píše:
    No teď jsem měla na telefonu iStyle a řekli mi, že nedávno přestali servisovat modely 2015 a dělají jenom 2016 a výš, takže mám smůlu a budu si muset pomoct sama 😀

    nicméně jsem teda koukala na ty baterky i na ty videa a přijde mi, že tahle by mohla být ta pravá do toho mojeho. ale jako nechám si poradit, přece jenom tomu furt prd rozumím 😀

    http://www.batteryland.cz/apple-a1496-baterie-apple-macbook-air-13-and-quot--a1466/a1496-li-ion-7-3v-6700mah/50wh-black-li-pol-----originalni

    Pozdě ale přece. V tom odkaze je správná baterie pro MacBook Air 2015. Zvítězila jste?

    Odpověď: Výměna baterie Macbook air #46889

    alexx_fg píše:
    no iStyle mi teď stejně řekl, že servis modelů 2015 nedělají, jenom 2016 a výš. takže moc jinou možnost než udělat si to sama vlastně nemám 😀

    koukala jsem na ty baterky a nebude třeba tahle lepší?

    http://www.batteryland.cz/apple-a1496-baterie-apple-macbook-air-13-and-quot--a1466/a1496-li-ion-7-3v-6700mah/50wh-black-li-pol-----originalni

    Myslím, že je to správný model baterky pro MacBook Air 2015. Kdyby tam nebylo nářadí, tak napište, půjčím 😀

    Odpověď: Výměna baterie Macbook air #46886

    Miro píše:
    Ahojte. Mám otázku trochu iného charakteru, ale nieviem "kde" ju položiť, tak skúsim tu.

    Aké máte skúsenosti s barériou v novom MacbookuAir s M1 ? - 8GB, 256GB úložisko a počet cyklov 42.

    Kúpil som ho 18.12.2020, čiže má 4 mesiace aj 10 dní od prvého zapnutia. Používaný denne. No a Maximálna kapacita: 98 %. Nie je 98% kapacity batérie po 4 mesiacoch MÁLO ? Ako ste na tom vy ?

    Mám zap. optimalizované nabíjanie. Niekedy ho mám na nabíjačke deň, dva bez odpojenia - neviem či je to lepšie pre baterku alebo nie.

    Prosím napíšte svoj názor a skúdenosti. Ďakujem, Miro

    2% za 4 měsíce jsou OK. 6% za rok, 60% za 10 let. Lidi většinou mění baterku po 4 nebo 5 letech co jsem četl. Takhle to ale nejde počítat, opotřebení se bude zrychlovat. Ale jen pro představu… Je to úplně normální. Taky tam je nějaká chyba měření, takže jestli to po 4 měsících nebude ukazovat pod 90% kapacity, vůbec bych se nestresoval. Navíc s výdrží M1 notebooků…

    Baterie bývají optimalizované pro jejich použití. Takže baterku ve foťáku můžete úplně vybíjet a nabíjet a nechat jí rok ležet. Baterce v hybridním autě by to uškodilo. Notebook můžete nechat non-stop připojený nebo ho nabíjet jako telefon a nebude to mít velký vliv. Nedávno o tom vyšlo dobré video.

    https://www.youtube.com/watch?v=d34p7ULZbzU

    Odpověď: Výměna baterie Macbook air #46877

    Mám zkušenost s iPhonebrno.cz, vyměnili mi baterku v iPhonu za 990,- řekli že je originální ale nebyla ani vizuálně, po roce úplně chcípla. Při výměně mi taky zašpinili kameru a já se celý ten rok videl v mlze. Následující 2 roky jsem si kupoval baterky z TS Bohemia za 300,- a chovaly se stejně.
    MacBook Air jsem nechal čistit někde v Ostravě (polil jsem ho pivem) a vrátili mi ho jako plně funkční (za 2000). Časem jsem si ale všiml, že nefunguje větrák. Autorizovaný servis v Brně mi řekl, že chce 780,- jen za diagnostiku a případně 1200,- za nový větrák. Koupil jsem si za 140,- ten spešl šroubovák a zjistil, že jen zapomněli zastrčit kabel od větráku do základní desky.

    Zkrátka zkušenosti mám, ale vesměs negativní a doporučuji baterii koupit a vyměnit doma. Je to jednoduchá výměna, nevyžaduje podle mě žádné zkušenosti ani super zručnost, o záruku už nepříjdete.... Baterie se prodávají i s nářadím. Na youtube je spousta návodů podle kterých to vymění i anti-talent. Baterky nejsou originální, nikdy, ani když to píšou. Ale aspoň víte, co tam dáváte, servis vám tam dá tu nejlevnější aby měl co nejvíce peněz pro sebe.

    Já si koupil tuto, pozor, je pro MacBook Air 2011. Originální mi vydržela 7 let, než klesla výdrž pod 2 hodiny z udávaných 7. Tuto používám 3 roky a výdrž je mezi 2 a 3 hodinama. Samozřejmě bez videohovorů. Hláška "předejte baterii do opravy" se u originálu ukázala po 4 letech, u této po dvou. Podle všeho tedy podléhá 2x rychlejší degradaci než originál.

    http://www.batteryland.cz/apple-a1405-baterie-apple-a1405-macbook-air-13-and-quot--7-3v-6700mah-li-pol-----originalni

    Nebál bych se odvaření neofiko baterkou, to je úplně krajní případ. Podobně jako výbuchy baterií. Ale že po roce umře nebo se začně nafukovat už je běžnější.

    Odpověď: Kvalitní dok pro USB-C Thunderbolt 3 #46543

    Na základě tohoto videa jsem si minulý rok koupil CharJenPro MacBar E. Nejrychlejší hub, který nepotřebuje zásuvku. Je drahý a na amazonu.de ještě dražší, ale je k dostání na bazarech. Podle výrobce bude fungovat i s M1 MacBooky. Jinými slovy je tu šance koupit to relativně levně a neztratit časem hodnotu.

    https://youtu.be/bUT3eVHycP0

    Odpověď: Posílání iMacu do Německa #45608

    Bohužel originální krabice nemá pravoúhlé hrany a je to součást produktu. Rozměry které píšu náleží té origo krabici. Samozřejmě že to pošlu v ní, ale tu musím dát do další krabice. Už jen proto aby nevěděli co je uvnitř.

    Díky za tip, rovněž se české pošty straním. UPS mi to spočítal na 1470,- :/
    Co si myslíte o DPD? Tam mi to odhadli na 600.

    Jasně že řeším plus mínus tisícovku...

    Odpověď: Posílání iMacu do Německa #45594

    Johnny píše:
    Zdravím, máte někdo zkušenosti s posíláním 27" iMacu do zahraničí? Krabice má 79 x 62 x 22 což překračuje rozměry pro PPL, taky do německa požadují aby to byl box, jen pravoúhlé hrany. Samozřejmě můžu koupit mega krabici, nacpat tam všude bublinkovou folii a poslat to poštou asi za 800,- ale třeba máte někdo lepší nápad nebo dobrou/špatnou zkušenost. Předem díky

    Oprava, nejlevněji s českou poštou by to bylo 1220,-

    Odpověď: USB Hub k Macbooku Pro s M1 #45361

    imperator píše:
    Čili 5 minut dlouhé video z iPhonu (4K, 60 fps) se může přetáhnout za 4 sekundy.

    To sotva keďže aj iphony 12 podporujú iba USB 2.0 na lightning konektore

    Špatně jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli 4K 60fps video pořízené na iPhone, ale tažené přes to USB-C třeba z MacBooku na HDD/SSD. Jen jsem chtěl dát představu o rychlosti toho koneltoru na nějakém souboru co známe.

    Lightning na iPhonu 12 je vskutku brzda, iPhone dosáhl v reálu skoro 2x vyšších rychlostí přes wifi.

.