Zavřít reklamu
  • Externí HDD #43954

    Dobrý den,

    po delší době jsem připojila ke svému Macu externí HDD, abych si zálohovala data. Zjistila jsem, že je zaheslovaný a chce po mně heslo, které samozřejmě nevím. Už 2 roky se mi automaticky disk přihlásil bez hesla a v klíčence heslo není uložené. Nevím, co se stalo, ale mám tam asi 3-4 roky života a ráda bych externí hdd odheslovala. Nevíte, jak na to?

    Děkuji

    T.

    Externí HDD #43980

    Není to dobrý :/ a může za to Apple. Windows používají bitlocker, který se na macu musí odemykat programy třetích stran například od Hasleo. Kromě možnosti odemknout soubor heslem je možné použít jeden ze záchranných kódů, který si člověk obvykle někde zapíše a fyzicky schová. Podobně jako to dělá Mac, když mu člověk poručí se zašifrovat. Ale když mac zašifruje nějaké externí úložiště, zformátuje ho na APFS (který podporuje jen OSX/macOS a žádný program windowsu, ubuntu ani linuxu nepomůže ke kompatibilitě) a heslo si do sebe uloží a nikdy nechce. Pokud heslo počítač i člověk zapomenou, což se mi taky stalo, tak je člověk v háji, protože není způsob jak se tam bez hesla dostat. Musíte si vzpomenout nebo heslo najít v klíčence či jiném místě v počítači nebo realitě. Například na zaheslované flešce s důležitými hesly v textových souborech. Pokud máte zapnutou Time machine, je možné, že po obnovení do starší verze bude heslo v klíčence. Zkusil bych se i ponořit do systému jestli tam ten soubor s heslem někde není ale jen ho klíčenka nevidí.
    Plán Z: Existují programy, co budou zkoušet slovníkové slova a čísla, ale takto to hacknokt bude trvat klidně 100 let, pokud jste použila doporučené heslo typu: hek-67h-jdkdj-8383 tak to by byla těžká haluz aby to stihl tipnout za milion let. Ale ta práce programu je člověku útěchou, zatímco se smiřuje se ztrátou. Taková ta mizivá naděje, navíc jak budou zrychlovat počítače tak se bude naděje zvyšovat, ale i kdyby to bylo 1000x rychleji....

    Externí HDD #43985

    Spusťte Diskovou Utilitu a ofoťte obrazovku a nasdílejte ho tady. Ať se potvdí to co píše výše Johny, může to být i jinak než píše.

Odpověď na: Externí HDD

celý text

.