Zavřít reklamu
  • nákup iPhonu #43833

    Ahoj lidi. Předně musím říct, že poslendí můj iP byl iP 3G (nebo 3gs?) už přesně nevím, ale byla to řada 3. Od té doby jsem zůstával stále u androidího telefonu, přičemž 90% bylo od zn. Samsung. (v poslední době to byly vše Samsungy: Galaxy S8+, Note 9, Galaxy S10e a nyní Galaxy S10+).
    V poslední době jsem ale stále více nespokojen, ale pouze s fotoaparátem. Zbytek mi vyhovuje, tzn. prostředí, rychlost, možnost uspůsobení, prostě vše. Protože ale hodně fotím, hlavně na horách a to ať už krajiny, tak i lidi a ať už ve dne, tak i večer (nebo přihorších světelných podmínkách), chci, aby foťák byl co nejlepší (samozřejmě s ohledem na cenu, kterou jsem ochoten investovat). Nechci a ani nemůžu tahat s sebou klasický fotoaparát, mobil mi úplně stačí. Dokonce musím říct, že i ty krajiny mi Samsung fotí krásně a tam nemám co vyčíst. Co je ale problém u posledních dvou (S10e a S10+), tak je foto osob, resp. jejich tváří, které když je vyfotím, tak jsou tak nějak zdeformované. Mé vysvětlení je, že to "zpracuje" soft v telefonu, který jí takto zničí. Možná to není tento důvod, ale je to můj názor. Když totiž fotím to stejné půjčeným Galaxy S9, tak tam ten problém není.

    A nyní se dostávám k amotnému jádru věci... začal jsem tedy uvažovat nad koupi iPhonu. Konkrétně iPhonu 11. Už jsem ho měl před nedávnem objednaný z datartu, kde byl za 18000 Kč, pak jsem to ale zrušil a vzal právě S10+ (možná to byla chyba). Nicméně jsem dostal "strach" nebo spíš jsem měl obavu, že si nezvyknu na iOS. Už roky a roky jedu na Androidu. Nikdy jsem nebyl ten, který by vykřikoval, že iOS, resp. iPhon je špatný, pro ovce, nebo tupce. Každý systém má svoje, každý má své pro i proti.
    Čeho se ale obávám nejvíce je, že za 1. já nehodlám dokupovat žádné další zařízení od Applu. Nebudu vytvářet celý iOS ekosystém. Hodinky mám Garminy Fenix 6X Pro na běh, doma využívám noťas s Win, protože ho mám akorát na inet a občas na shlédnutí filmu. Víc nepotřebuji. Tudíž nevím, zdali by mě iPhone nezačal svým uzavřeným systémem omezovat. Člověk do něj nic nenahraje z kteréhokoli počítače, když potřebuje (například tak, že mobil využije jako USB flash disk na přenos dat), nebo do něj jen tak lehce nedostanu film z kteréhokoli počítače (například u známých nebo v práci), taky nejsem příznivcem toho, že mám vše (myšleno všechny appky) jen za sebou na několika stránkách - asi pouze zvyk. Jsou to drobnosti, ale přeci jen se toho obávám.

    Byl bych moc rád, pokud by jste mi zde mohli poradit, zejména s ohledem na zkušenosti s kvalitou fotek (ve dne je to jasné, v noci taky iPhone 11 dělá skvělé foto), ale jde mi hlavně o foto v komplexním pojetí - krajiny, osoby, postavy, tváře, stíny, proti světlo (sluníčko). Dále pak ve vztahu k uzavřenému systému a jak do iPhonu dostat (přenášet) soubory, jak tam nahráváte filmy, hudbu (ano, existují cloudy, ale tohle ponechme stranou, jde mi o klasický přenos mobil-PC).

    Chápu, že jsem na fóru o iPhonech a proto mi to někteří mohou vychvalovat do nebes, ale stejně tak všichni víme, že svět (ani ten mobilní) není černobílý. Nejlépe, pokud někdo přecházel z Androidu na iOS nebo kdo používá oba systémy najednou (současně). Díky za rady (konstruktivní). Nechci se tady s nikým hádat jako děcka na hřišti, nebo vyvolávat spor iOS/android. Díky.

    nákup iPhonu #43834

    pockal bych az budou v prodeji iphone 12
    pak skocit na prodejnu a v klidu si to osahat a klidne porovnat se svym telefonem

    doba pokrocila, ono zas takovy sokovy skok z androidu 10 na iOS14 to nebude

    nákup iPhonu #43835

    Sorry, ale jestli si myslíš, že si v porovnání s S10+ nebo S10e polepšíš koupí iP 11 nebo 12, na rovinu říkám, že si nepolepšíš. Zresetuje si nastavení foťáku a pokud to nepomůže, tak to reklamuj. iP 11 nefotí lépe než S10e, ani ve dne, ani v noci ani lidi, ani krajiny, ani zvířata.

    nákup iPhonu #43844

    Marek: prave, ze jsem reset fotaku uz provedl, zadna zmena :-(.

    nákup iPhonu #43849

    tak reklamace, můj S10 fotí pořád parádně, mám One UI 2.5, a synův iP 11 se mu horko těžko vyrovná 🙂

    nákup iPhonu #43853

    Tak můj syn má taky právě iP 11. Půjčit si ho od něj se ale problém :-). I když pár fotek jsem s ním udělal. A právě proto se mi zdá, že je to naopak. Alespoň v mém případě.
    Taky mám na S10+ One UI 2.5 a všechny poslední aktualizace. Bohužel nevím, co bych reklamoval - svůj subjektivní dojem, že u "některých" fotek se mi "zdá", že protahují obličej a ještě k tomu pouze na ležato? Nevím, zda bych pochodil. Ještě mě napadlo, že bych zkusil přehrát celý soft. Mám teď CZ distribuci XEZ/XEZ, tak že bych jí přehrál německou DBT.

    Vážně nevím. Každopádně mi přijde, že iPhone má ten systém opravdu odladěnější, stabilnější, bez různých drobných problémů.

    Například tchán má teď asi 4 měsíce Galaxy S10, před tím měl 2 roky S7 a pak S9. tyhle dva předchozí modely OK. Ovšem na S10 pořád jen nadává. Je zvyklý nosit mobil v kapse košile a neustále se mu mobil sám "spouští". projevuje se to tak, že mu v kapse začne sám někoho vytáčet nebo mu vydává nějaké zvuky. Už má i ochranu proti náhodným dotekům, režim v kapse, 2x už byl v Samsungu toto řešit a nikdo mu s tím nedokáže pomoct.

    Kdybych měl mobil za 6 za 8 litrů, tak bych to asi neřešil, ale když si koupím vlajku za takové peníze, očekávám mobil bez kompromisů, ale hlavně funkčnost a ne že se v tom budu muset pořád hrabat, přenastavovat, hledat různá řešení po netu. Tohle se dělalo tak před 10 lety, když se mobily ještě rootovaly a podobně. Ale ne dnes. Proto zvažuji přechod na iPhone, byť jiné, další zařízení od Applu nemám vůbec v plánu. Ale Samsung mě tímto začal nutit přemýšlet o přechodu na iOS.

    nákup iPhonu #43878

    Tady asi diskuze moc nejede, ze? 🙁

    nákup iPhonu #43923

    Takza po eventu iP 12 jsem si rekl, ze pockam na jeho prodej a pak se rozhodnu, jestli iP 12 nebo 12 Pro. Zatim nikde nejsou ofiko udaje o bateriich, stale jen minule leaky. Taky jeste nevim, jestli Pročko bude mit Lidar.

    nákup iPhonu #43926

    Procko lidar ma, bylo to receno na keynote i v samotnem iphone 12 pro videu.

    nákup iPhonu #43928

    to já váhám jestli iPhone 12 mini nebo 12 Pro. Přešel bych z iPhone X . poradí někdo jak se rozhodnout? díky

    nákup iPhonu #43929

    Ja keynote nesledoval. Zas tak zavisly nejsem 😀

    nákup iPhonu #43932

    Domin píše:
    Ja keynote nesledoval. Zas tak zavisly nejsem 😀

    Pokud opravdu premyslis o nakupu tak neverim, ze jsi nevidel tohle https://www.youtube.com/watch?v=cnXapYkboRQ

    Tak snad kdyz si chci koupit telefonu, tak si zjistim zakladni informace nez budu psat na forum ne? ...

    nákup iPhonu #43933

    Pokud sis vaiml, tak jsem puvodne psal o iP11. Kdyz jsem ale videl nasledne par videí o iP12, tak jsem si rekl, ze by to byla lepsi volba, uz jen s ohledem na A14 a oled displej, fotak.
    Taky sis mohl vyse precist, ze muj posledni iP byl iP3. V tomhle segmentu jsem se proste od teby nepohyboval. A iP12 byl predstaven predevcirem, takze tech info zatim moc neni. Kolik ma ktery mobil baterii neni skoro nikde k nalezeni. Tudiz si ty informace teprve zacnu shromazdovat. Myslim, ze ty taky tech info zatim nemas tolik, krom tech naprosto zakladnich a hlavne nic nevypovidajicich, protoze kazdy prodejce se snazi ukazat svuj produkt v tom nejlepsim svetle a nedostatky zamerne upozadi.

    nákup iPhonu #43934

    Domin píše:
    Pokud sis vaiml, tak jsem puvodne psal o iP11. Kdyz jsem ale videl nasledne par videí o iP12, tak jsem si rekl, ze by to byla lepsi volba, uz jen s ohledem na A14 a oled displej, fotak.

    Taky sis mohl vyse precist, ze muj posledni iP byl iP3. V tomhle segmentu jsem se proste od teby nepohyboval. A iP12 byl predstaven predevcirem, takze tech info zatim moc neni. Kolik ma ktery mobil baterii neni skoro nikde k nalezeni. Tudiz si ty informace teprve zacnu shromazdovat. Myslim, ze ty taky tech info zatim nemas tolik, krom tech naprosto zakladnich a hlavne nic nevypovidajicich, protoze kazdy prodejce se snazi ukazat svuj produkt v tom nejlepsim svetle a nedostatky zamerne upozadi.

    Ja jsem ale odpovidal na LIDAR, a ta informace je vsude a jednoduse dohledatelna. Vydrz baterie u vsech modelu je taky dohledatelna. Je hezky vedet jaka je kapacita baterie, ale k cemu to je kdyz vis kolik vydrzi?

    nákup iPhonu #43935

    A ty uz nyni vis, kolik vydrzi? Nemyslim si to? A pokud vychazis jen z uvedenych udaju, ze "vydrzi" 17h, tak je to udaj trosku zavadejici a nevypovidajici o realite. Dokud nebudou v prodeji, nebudou otestovany a podobne, tak by se hodil udaj o kapacite baterie.

Odpověď na: nákup iPhonu

celý text

.