Som nova uzivatelka macbooku a potrebovala by som doporucit nejaky AppCleaner...je ich vela...tak nejake odporucania privitam
-
dle me je nejlepsi Cleanmymac,umi hodne veci,rozhodne vzkousej.A kdyz ho potom budes chtit odinstalovat,zadej na otazku apky proc? ze je moc draha a dostanes slevu 50%
Souhlasím s Ironside, je to rozhodně naprostá jednička, hlavně nezkoušej nikdy v životě Mac Cleaner 🙂
Recenzi na CleanMyMac najdeš přímo tady: https://www.letemsvetemapplem.eu/2015/04/07/recenze-cleanmymac-3/
Ja nepoužívam žiadnu, takže v tomto neporadím, ale ako píše Roman, vyhýbaj sa MacKeeper-u (pravdepodobne chcel napisať toto, ale ak nie, tak aj tomu čo písal on), hlavne nesťahuj ani náhodou MacKeeper. Poznám človeka ktorý im za ten vír platil. Ten soft robí nasledovné: 1. stiahneš to a všade budeš mať reklamy od nich namiesto povodných čo sú na stránkach, 2. po čase sa Ti spomalí mac a potom ti vyhodí hlášku či chceš zrýchliť mac a budeš musieť zaplatiť. 3. zaplatíš a ono to spustí naspäť všetko, čo spomalilo. Takže robí to len bordel a ludia to platia, lebo sa im zrychli mac keď to zaplatia, ale on sa zrychli len preto, že ten soft ho predtým spomalil.. 😀
Určitě není špatná také app Disk Cleaner, který je dlouhodobě nejstahovanější v USA appstore. Momentálně na 2.místě s hodnocením 5* - s 2460 recenzemi, což už je hodně dobré. Když k tomu připočtu cenu a jednoduchost appky, je to jedna z nejlepších.
MatoKRAL: mas pravdu chtel jsem napsat MacKeeper ale bohuzel oni tomu uz rikaji i Mac Cleaner 😀
Pani velmi pekne vam dakujem za reakciu..ak vas mozem este poprosit link na Disk Cleaner...lebo ked zadam tento vyraz do Appstoru, najde mi toho velmi vela...dakujem 🙂
- OSX (macOS) žádný "cleaner" nepotřebuje, postará se o sebe v pohodě sám
- Pokud se tím "cleanerem" myslí "odinstalátor" aplikací, doporučuji AppCleaner http://freemacsoft.net/appcleaner/
- Pro "čistění" disku pak stačí nějaký šikovný vyhledávač duplicit či prográmek typu DaisyDisk https://daisydiskapp.com
😉
Ako píše skocdopolis, OS X (macOS) nepotrebuje žiaden softvér navyše a aby som poupravil jeho komentár, od verzie Sierra nepotrebuje ani AppCleaner (ktorý som odporúčal a používal ešte pár mesiacov dozadu na El Cap.), tak ani DaisyDisk. Nové systémové rozšírenia s možnosťami optimalizovania a správovania disku nahradia obe appky a hlavne neurobia bordel pokiaľ človek používa iCloud, takže u Macu sa vyhnúť utilitám, pokiaľ nehľadám niečo špeciálne a vystačiť si s tým čo dostanem priamo od Apple.
Aby som to podtrhol testoval som možnosť odinštalvoať appky pomocou AppCleaner aj novej funkcie v macOS a práve macOS ponúkal často odstránenie väčšej časti z disku, pri rovnakej appke, z čoho usudzujem, že toho dokáže vymazať po appke viacej ako AppCleaner a keďže je to priamo Apple riešenie, netreba sa báť, že sa vymaže niečo, čo môže mať negatívny vplyv. A čo sa týka DaisyDisk, Apple utilita možno nezobrazuje využívanie disku tak efektne, zato však ponúka rovnaké možnosti ešte prehľadnejšie interpretované v niekoľkých kategóriach a a účel splní rovnako dobre + nieje platená ako DaisyDisk).
vycistit macos aspon jednou za rok je potreba, souhlasim, ze se system hodne o sebe postara, ale cleanery typu cleanmymac jdou do hloubky a vycisti system od zbytecnych systemovych veci (napr jakykove balicky, stazene IPSW)