Zavřít reklamu
  • Macbook air vs Pro #44808

@ 🙂 - opravdu? Nebyl bych si tím vůbec jistý. Možná z hlediska hrubého výpočetního výkonu, ale ve všem ostatním určitě ne.

Macbook air vs Pro #44810

Milan píše:
    @ 🙂 - opravdu? Nebyl bych si tím vůbec jistý. Možná z hlediska hrubého výpočetního výkonu, ale ve všem ostatním určitě ne.

S PC za 20K mám zkušenosti z práce, měl jsem i nějaký vybrat. Obvykle mají sice dedikované grafiky ale HDD. Takže rychlejší je to jen jak kdy. Rozhodně mají tyhle PC horší displeje ve všech ohledech, rozlišení, pozorovací úhly, věrnost barev, černost černé, některé mají lepší jas
    Všechny ty PC jsou plastové, 15,6" palce je standard a né jen něco pro profíky. Jsou celkem příjemné, nejsou studené protože jsou z plastu, mají zaoblenější hrany, numerické klávesy, tlačítko delete ❤, 3-4 klasické USB, někdy jedno USB-C, čtečka SD karet, HDMI i ethernet. Za 5 let jsou pomalé tak se za 1000 kč se vymění HDD za SSD a zdvojnásobí RAM. Na cokoliv existuje 10 programů co jde sehnat zadarmo, obvykle nevadí že jsou 10 let bez updatu. Apple v poslední době provedl několik čistek co se týče softwaru. Kdybych si koupil nový, potřebuju bez přehánění dalších 10K na software a adaptéry. Takže pro práci je PC geniální, na doma jsem ale stále pro Mac díky macOS, jeho nenáročnosti a spojení s iPhonem. Super displej a jsou to moc hezké počítače.

Macbook air vs Pro #44819

Koupovat starsi modely se urcite vyplati, nejsou nijak extra horsi a budou podporovany jeste hodne dlouho. V dnesni dobe se vyplati kupovat bud nejnovesi model nebo 2015 a starsi, jelikoz modely 2016-2019 maji tu podelanou klavesnici kterou vsichni nesnasej(sam jsem uz menil 3x a uz se mi zase podelala). Pokud chcete hlavne vyzkouset jestli Vam bude macos vyhovovat, tak nedoporucuju kupovat z bazose, ale nejradeji z nejakeho bazaru ktery se zabyva prodejem pouzitych macbooku, protoze davaji zaruku + XY dni na vraceni. Mohu doporucit tento, maji tam zrovna akci https://www.letemsvetemapplem.eu/2020/12/02/mac-jako-vanocni-darek-vime-kde-jej-ziskat-nejlevneji-a-s-exkluzivni-slevou-pro-ctenare/

Macbook air vs Pro #44826

MacBook Air 2015. Většinou budou mít 4GB ram (na intelu...) a hlavně fakt špatný display jen 1400x900 a je to TN. Ty ostatní věci jsou asi v pohodě (2x USB, TB2 pro externí monitor) a magsafe (ten je asi lepší jak TB3 čistě zhlediska nabíjení) je asi celkem v pohodě. Baterka se ještě dá pěkně vyměnit, SSD také upgraduješ. Pokud bys sehnal air s 8GB ram a nevadí ti hnusný display tak se asi dá... Prvni starší Air s Retinou je 2018, ale má butterfly klavesnici takže fail, leda ji furt měnit (což, ale nezruší ten divný pocit z psaní)
    Co se týká MBP tak tam je to asi lepší, všechny mají 8GB RAM a Retinu IPS display. SSK opět vyměnitelný, baterie taky snadno vyměnitelná.
    Ale osobně jsem si koupil MacBook Air s M1 čipem a fakt bych to doporučil. Ten počítač je tak boží, že to ho můžeš za 30 dní vrátit tě ani nenapadne, jediný problém je ten příplatek za to větší SSD:/. Ale pokud je 30k moc a nemáš nějaký konkrétní důvod proč chceš Mac, tak se na to vyprdni a kup si nějaký Lenovo (T470s, nebo T470p) nebo HP (Elitebook G5 nebo lepší). Osobně mám ještě T440 (upgrade na FHD, HDD->SSD, 16GBRAM) a jediný co je na tom ntb fakt naprd je touchpad, takže moc nechápu ty nářky na Win stroje.

Macbook air vs Pro #44827

TomB píše:
    MacBook Air 2015. Většinou budou mít 4GB ram (na intelu...) a hlavně fakt špatný display jen 1400x900 a je to TN. Ty ostatní věci jsou asi v pohodě (2x USB, TB2 pro externí monitor) a magsafe (ten je asi lepší jak TB3 čistě zhlediska nabíjení) je asi celkem v pohodě. Baterka se ještě dá pěkně vyměnit, SSD také upgraduješ. Pokud bys sehnal air s 8GB ram a nevadí ti hnusný display tak se asi dá... Prvni starší Air s Retinou je 2018, ale má butterfly klavesnici takže fail, leda ji furt měnit (což, ale nezruší ten divný pocit z psaní)

Co se týká MBP tak tam je to asi lepší, všechny mají 8GB RAM a Retinu IPS display. SSK opět vyměnitelný, baterie taky snadno vyměnitelná.

Ale osobně jsem si koupil MacBook Air s M1 čipem a fakt bych to doporučil. Ten počítač je tak boží, že to ho můžeš za 30 dní vrátit tě ani nenapadne, jediný problém je ten příplatek za to větší SSD:/. Ale pokud je 30k moc a nemáš nějaký konkrétní důvod proč chceš Mac, tak se na to vyprdni a kup si nějaký Lenovo (T470s, nebo T470p) nebo HP (Elitebook G5 nebo lepší). Osobně mám ještě T440 (upgrade na FHD, HDD->SSD, 16GBRAM) a jediný co je na tom ntb fakt naprd je touchpad, takže moc nechápu ty nářky na Win stroje.

Mel jsem pracovni T440p v ten nejvyssi konfiguraci a krom touchpadu tam je naprd jeste displej. Krom toho ze na zaruku byl 3krat meneny, tak to byl barevne stejne fialovy humus. Navrat domu k MBP byl vzdy jak svatek 😀
    Narky na WIN? Z duvodu firemni politiky tam nebyl zadny "nepovoleny" sw a stejne ani ta i7cka mq tomu nedavala zadnou vyhodu.

Odpověď na: Macbook air vs Pro

celý text

.