Zavřít reklamu
  • Náhrada Photoshopu pre Macbook #1091

    Dobrý deň, Donedávna som na všetky grafické práce používal programy od Adobe ako Photoshop, Illustrator apod. Chcem sa spýtať je nejaká náhrada za tieto programy, ktorá nie je na zahodenie. Nemusí to byť zadarmo, kľudne si zaplatím alebo 700eur za AdobeCloud je veľa. Prípadne môžete napísať aj vaše skúsenosti s daným programom. Ďakujem.

    Náhrada Photoshopu pre Macbook #7132

    Samozrejme, že sú náhrady a práve v tejto kreatívnej oblasti je na Mac niekoľko exkluzivít, ktoré stoja za to.

    Naozaj záleží od toho ako pracuješ a na čo si softvér od Adobe používal. Ak jednoduchá prása s pár layermi a vector len zriedka tak je pre teba vhodný Pixelmator – must have intuitívna appka pre každého Apple používateľa, ktorá je často "profíkmi" podceňovaná, ale dokáže toho veľa. Samozrejme stále sa nejedná o plnohodnotnú náhradu za Photoshop, ale prevažna väčšina PS užívateľov ajtak využíva 20% základných funkcií, ktoré dokáže z prehľadom a pohodlnejšie či lepšie aj Pixelmator, takže ak ho ešte nemáš, rýchlo to naprav, stojí zhruba 24 €? (nepamätám sa, je to tak 5 rokov, keď som ho kupoval... často býval v zľavách.

    Ak si pracoval prevažne s vectorom tak ti Pixelmator stačiť určite nebude,môžeš ísť do balíku Affinity, ktorý je minimálne na rovnakej úrovni ako produkty od Adobe, navyše za smiešnych 50 € jednorázovo, žiadne mesačné poplatky. Konkrétne teda Affinity Designer ako alternatívu k Ilustratoru a Affinity Photo ako alternatívu k Photoshopu (rovnaká cenová politika) prípadne Affinity Designer v spolupráci s Pixelmatorom.

    S Affinity Designer zvládneš aj nejaké UI/UX, no pokiaľ by bolo práve toto tvojou prácou, (čo zrejme nebude pretože by si poznal všetkými uznávaný a tak častý hlavný dôvod prečo UX-áci používajú Mac) tak Sketch je asi najlepšia voľba, tak ako postol Janjsem.

    Samozrejme sú ešte aj iné appky, no treba bližšie špecifikovať čo konkrétne robíš. Ak by som sa mal na to pozrieť zo všeobecného hľadiska, tak napíšem ako alternatívu za Adobe Photoshop a Ilustrator jednoznačne Affinity Designer a Photo, no možno ti môže stačiť práve spomínaný Pixelmator za polovicu ceny jednej appky od Affinity.

    Náhrada Photoshopu pre Macbook #7133

    Zdravím,

    nevím jestli potřebujete licenci na všechny programy Adobe - AdobeCloud. Photoshop na měsíc stojí cca 12€, což pro někoho kdo to využije není závratná částka, člověk vyhodí spoustu peněz za jiné blbosti. Nebo si ho můžete zaplatit jednou za čas a co v něm potřebujete udělat si uděláte.

Odpověď na: Náhrada Photoshopu pre Macbook

celý text

.