Ja ten rozdiel chápem, ale vyslovene zálohovať takto manuálne dáta na akýkoľvek cloud je nešťastné riešenie, navyše je to kontraproduktívne, keďže iCloud bol vyvinutý s tým aby užívateľ nemusel nič zálohovať a o nič sa starať, treba vždy najprv pochopiť podstatu služby a skúsiť ju tak používať. Pokiaľ využívaš iCloud, nieje potreba zálohovoať fotky ešte aj niekde inde, sakra, k čomu ich na iCloude potom máme (synchronizácia je jedna vec, ale iCloud sa nestará len o "hlúpu" synchronizáciu, ale fotky fyzicky drží – otázka k zamysleniu – prečo?) ? Alebo inak, k čomu sú dobre manuálne zálohy? Strata, krádež, vada, poškodenie iPhonu, Macu, iPadu... neznamená, že som prišiel o dáta. Stačí sa na novom zariadení pri spustení prihlásiť, povoliť iCloud a všetky fotky sa za nejaký čas (vzhľadom na internetové pripojenie) nahrajú späť a sú tam kde boli predtým, s rovnakými keywordmi, popismi, úpravami, sortovaním v rovnakých albumoch atď, takže rozdiel medzi zálohou a synchronizáciou chápem, no nechápem chcieť niečo manuálne zálohovať na iCloud či na iný cloud...
-
[quote="majdy":2v40k6nd]Ja ten rozdiel chápem, ale vyslovene zálohovať takto manuálne dáta na akýkoľvek cloud je nešťastné riešenie, navyše je to kontraproduktívne, keďže iCloud bol vyvinutý s tým aby užívateľ nemusel nič zálohovať a o nič sa starať, treba vždy najprv pochopiť podstatu služby a skúsiť ju tak používať. Pokiaľ využívaš iCloud, nieje potreba zálohovoať fotky ešte aj niekde inde, sakra, k čomu ich na iCloude potom máme (synchronizácia je jedna vec, ale iCloud sa nestará len o "hlúpu" synchronizáciu, ale fotky fyzicky drží – otázka k zamysleniu – prečo?) ? Alebo inak, k čomu sú dobre manuálne zálohy? Strata, krádež, vada, poškodenie iPhonu, Macu, iPadu... neznamená, že som prišiel o dáta. Stačí sa na novom zariadení pri spustení prihlásiť, povoliť iCloud a všetky fotky sa za nejaký čas (vzhľadom na internetové pripojenie) nahrajú späť a sú tam kde boli predtým, takže rozdiel medzi zálohou a synchronizáciou chápem, no nechápem tú zálohu...[/quote:2v40k6nd]
Ahooj, chodí někomu upload MP4 videa do icloudu photo library? Myslel jsem když se přenese video přímo do prohlížeče třeba firefox. Mě to napíše, že mohu uploadovat pouze jpeg soubory. Zkoušel jsem to na dvou PC s win10 Jinak uploadovat video mi jde pouze přes icloud, který se instaluje do win. a z té složky ze které se uploaduje tam dám video a to je ok. Ale když chci to video jako chytit a přenést přímo do icloudu webovým prohlížeči, tak mi to napíše, že můžu uploadovat pouze jpeg soubory.