Zavřít reklamu
  • Problém s App Zprávy #1487

    Dobrý den, mám takový problém s aplikací zprávy, konkretně s imessege. S přítelkyní mám oba iphone, doteď jsme používali oba imessege bez problému ale po tom co jsem zapnul přesměrování zpráv na macbook tak se sms i imessege zprávy každe odesílají do jiného chatu zvlášť a nepovolí poslat sms zprávu v imessege chatu a naopak. V mobilu mám zapnuté posílání sms v případě že nejsem na internetu. Takhle to blblne jen u přítelkyně, zkoušeli jsme smazat kontakt a znova přidat, resetovat nastavení internetu atd... Přítelkyni to nepovolí ani moslat SMS zprávu. Omlouvám se za špatný popis ale hodně blbě se to popisuje. Díky za odpověď

    Problém s App Zprávy #7993

    Treba si skontrolovať pod každým účtom iMessage, na čom ste dostupní a z čoho odosielate. Ak všetko okej, tak založiť nový chat.

    Problém s App Zprávy #7994

    Vše zkontrolované, mohu kdzžtak poslat screen. Zjistili jsme že vkdýř přítelkyně má zapnutý imessege tak mi sms neodešle, s vypnutým ano, to same u mě, ale já mohu poslat sms v jiném chatu ale ji to nepřijde.

    Problém s App Zprávy #7995

    Screeny sa vždy hodia, ale obsahujú osobné údaje (mail, číslo, takže treba to predom z časti vyškrtať (napr. každé druhé číslo, meno mailu bez koncovky serveru)). Tiež screen nastavenia iMessage z MacBooku by bol vhodný (prakticky z každého zariadenia, kde sa používa).

    To, že ak si vypne iMessage a príde jej SM je normálne a logické, nemôže jej iMessage prísť, keď službu vypne.

    Ak z tvojho iPhonu tvojej priateľke ide odoslať sms, dôvodom môže byť, že jej dostupnosť v iMessages je nastavená len na maily, preto na číslo odosiela klasickú sms. Každopádne niesom si istý, či číslo vôbec deaktivovať z iMessage ide. Každopádne ak sa pridalo iné zaraidenie, účty majú tendenciu sa medzi sebou biť, pokiaľ sú rôzne, prípadne rôzne nastavené.
    A možnože sa jedná o bug, ktorý by mohlo vyriešiť vypnutie a opätovné zapnutie služby na všetkých zariadeniach s rovnakými nastaveniami a pri vytvorení nového chatu, ale múdrejší by sme mohli byť po screenshotoch.

    Problém s App Zprávy #7996

    Zde je nastavní mého mobilu a Macu.


    A zde mobil přitelkyně.

    Problém s App Zprávy #7997

    Okej, podľa screenov sú služby nastavené dobre, takže problém bude niekde ďalej, chcelo by to skontrolovať (prípadne poslať screeny) chatov na každom zariadení — ide o to, že každý chat má odosielateľa a priímateľa. Odosielateľ je vo vaších prípadoch vždy tel. číslo (podľa screenov, inak dá sa nastaviť aj mail), prijímateľ v každom chate však môže byť len jeden (to môže byť príčina vytvorenia viacerých chatov), napriek tomu, že v nastavení imessages je možné nastaviť ako prijímateľa niekoľko mailov či tel. čísiel.

    Riešení by mohlo byť zahodiť staré chaty a vytvoriť nový tak, že na oboch zariadeniach bude odosielateľ aj prijímateľ napr číslo (prípadne mail).

    Mimochodom, moja osobná skúsenosť je, že ľudia majú s iMessages problémy práve pri používaní tel. čísla. iMessages je podľa mňa funkčnejšia služba, ktorá bola navrhnutá ako priama internetová komunikácia a funguje teda aj na zariadeniach, kde žiadne tel. číslo netreba (iPad, iPod, Mac), dokonca by som povedal, že funguje bezchybne, často ľudia, ktorí majú s iMessages problémy, používajú aj iPhone. Preto ľuďom v okolí vždy odporúčam začínať nový chat priamo z mailu, a rovnako písať ľuďom na mail (používať rovnaké nastavenia na všetkých zariadeniach), dá sa povedať, že nikto z nich nemal nikdy problém, jedine pri pripojení nového zariadenia, kedy sa do toho zamotalo číslo, opätovné prestavenie však pomohlo vrátiť veci do normálu.

Odpověď na: Problém s App Zprávy

celý text

.