Zavřít reklamu
  • WWDC 2017 – co říkáte na novinky? #1331

    Tak co říkáte na novinky které Apple představil na WWDC? 😮

    WWDC 2017 – co říkáte na novinky? #7589

    Celkovo veľmi vydarený keynote, nepredstavili možno toľko vizuálnych zmien, avšak pod kapotou to je úplne nová etapa, niekoľko levelov nad aktuálnou Sierrou a iOS10. Dokonca tento rok ani nevidím moc vecí, čo by mi vadilo, snáď len debilne zbytočný spodný bar v imessages a mrzí ma neredizajnovaný iTunes, pretože potrebuje update viac než ktorákoľvekiná appka; jej funkčnosť je síce výborná, ale rozhranie v  MUSIC je neprispôsobené veľkým displejom a najmä ovládanie a reakcia na gestá je totálne otrasná.

    Osobne ma najviac bavila sekcia 3 (Mac), iMac počítače sú perfektné, iMac Pro je "dokonalý", je to jediný počítač, ktorý nie len nahradí aktuálny Mac Pro ale posunie level ešte vyššie, určite o ňom budem uvažovať, minimálne pokiaľ nepríde ešte väčšie delo v podaní nového Mac Pro.

    iPad sa tiež podaril, iOS v iPade je riešený veľmi sympaticky a rozumne, vidno, že tento rok si sadli k iOS inak ako po iné roky a iPad hral možno ešte dôležitejšiu úlohu ako iPhone.

    Nakoniec Homepod; fajn, čakal som síce iný vzhľad, ale produkt je dizajnom veľmi podobný produktom bang&olufsen, takže som veľmi zvedavý ako na tom bude po audio stránke.

    WWDC 2017 – co říkáte na novinky? #7590

    Jako fanoušek Applu jsem nadšený, pravda, asi si ani jednu z těchto věcí v dohledné době nekoupím, ale systémy se vydařily. Celkové updaty hardwaru byly opravdu potřeba a vydařili se, je vidět, že Apple opravdu odpověděl skoro na všechny nedostatky jeho produktů(systém iOS na tablety, iMacy s integrovanou grafikou, vyladěný systém High Sierra, nový (i)Mac Pro, iMac, Macbook, ...).

    Na druhou stranu jako vývojáři mi vadilo hodně věcí, zaprvé se vůbec nedostalo na nový xCode či Swift 4, nové rozlišení iPadu Pro by také mohlo dělat problém.

    A celkově když si to teď vezmu, tak jedinný Apple počítač aktualizovaný pod 40 k je iMac základní, což je fakt hodně hloupé například pro studenty, ano někdo může argumentovat, že je air, ale ten už je starý prakticky 7 let(hardwarově 2 roky, displej atd. opravdu těch 7)

Odpověď na: WWDC 2017 – co říkáte na novinky?

celý text

.