Zavřít reklamu

Na trhu je nepřeberné množství bezdrátových sluchátek. Záleží pak jen na vás, jak kvalitní má být vámi přehrávaná hudba. S tím jde samozřejmě ruku v ruce i cena. Můžete pořídit sluchátka za pár stovek, ale i za několik tisíc. Pokud nejste náročný uživatel a postačí vám klasická pecková sluchátka bez prémiových technologií, měli byste zbystřit. Do rukou se mi dostala sluchátka Swissten AluPods Pro, která za nízkou cenu nabídnou i několik zajímavých věcí.

Obsah balení

Sluchátka vám dorazí v klasické bíločervené krabičce Swissten, což je kombinace, která je této společnosti vlastní. Ze samotného balení vyčtete o sluchátkách vše důležité, nicméně na technické specifikace se podíváme za okamžik. V balení kromě sluchátek v krabičce naleznete také USB-C kabel o délce 30 cm, který by rozhodně mohl být delší. V balení také naleznete až komicky malý manuál. Nicméně vyčtete z něj vše důležité, přičemž by vás především mělo zajímat, jak se sluchátka ovládají.

Technické specifikace

Jedná se o bezdrátová pecková sluchátka s technologií Bluetooth 5.1, která zajišťuje dosah až 10 metrů. Z vlastní zkušenosti ale mohu říct, že na otevřeném prostoru se od smartphonu můžete vzdálit daleko dál. Na jedno nabití dokážou přehrávat hudbu až 4,5 hodiny. V krabičce si pak nesete dalších až 25 hodin hudby. Plné nabití zabere 2,5 hodiny. Rozměry pouzdra jsou 49,5 x 49,5 x 21,3 milimetrů a jeho hmotnost je 59 gramů. Sluchátko má pak pouhé 4 gramy.

Design a párování

Jak můžete vidět o odstavec výše, po technické stránce se jedná o klasická low cost sluchátka, která nenadchnou, ale ani neurazí. Velice příjemným překvapením je ale design. Krabička je totiž vyhotovena z hliníku, což se v této cenové kategorii příliš často nevidí. Tmavě šedé zpracování sluchátkům AluPods Pro opravdu sluší a musím říct, že na mě díky tomu působí luxusnějším dojmem. Na přední straně krabičky můžete narazit na LED diodu, jež bude přirozeně indikovat stav nabití krabičky. Narazíte zde taktéž na logo značky Swissten. Na spodní straně je potom USB-C konektor. Co se sluchátek týče, opět jde o klasické „pecky“ s LED diodou, která vám napoví, že se sluchátka párují nebo jsou vybitá. Na sluchátkách je pak dotyková plocha, která slouží ke klasickým úkonům jako přeskakování skladeb, pozastavení, měnění hlasitosti nebo přijetí a odmítání hovorů. Nutno říct, že magnet by v krabičce mohl být o dost silnější. Nemusíte se ani příliš snažit a sluchátka poměrně snadno dostanete ven. Párování je velmi snadné. Po vytažení postačí v Bluetooth menu nalézt „Swissten AluPods Pro“, jejichž spárování stvrdí opravdu hlasitá akustická výzva. Při používání sluchátek si budete muset na opravdu (mnohdy až nepříjemně) hlasité akustické výzvy zvyknout.

Vlastní používání

Sluchátka AluPods Pro jsem používal poctivě několik dní. Pokud vezme v úvahu, že jejich cena je téměř 800 korun, lze jednoznačně v této cenové kategorii pochválit zvuk. Zvuk je při správně nastavené hlasitosti (60 až 70 %) čistý a ve výškách rozhodně nenarazíte na žádné potíže. Při maximální hlasitosti, která je ovšem velice slušná, jsou sluchátka ve výškách kvůli vysoké hlasitosti až bolestivá. Na druhou stranu se setkáte s výraznou basovou složkou, kdy vám při maximální hlasitosti budou (bez legrace) vibrovat uši. Záleží tedy na vás, pokud o něco podobného stojíte. Sluchátka nemají s hovory žádný problém. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří rádi telefonují se sluchátky, tak se vám Swissten trefil do gusta. Na sluchátkách nelze znovu nepochválit design. Krabička je malá, skvěle padne do ruky a hliníkové zpracování spolu s barevným provedením jí skutečně sluší. Na druhou si je možné i trochu postesknout, že zde není žádná forma certifikace odolnosti proti vodě a prachu. Jde ale pouze o daň za nízkou cenu.

Resumé

Závěrem lze sluchátka Swissten AluPods Pro shrnout jako produkt, který vykazuje velmi dobrý poměr cena/výkon. Dobré zpracování a slušný zvuk. To vše za 799 korun.

Sluchátka Swissten AluPods Pro zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.