Zavřít reklamu

I přesto, že v dnešní době zvládne iPhone už doopravdy ledacos, tak se primárně pořád jedná o telefon, který by měl umět vykonávat hovory a odesílat textové zprávy. Klasickým způsobem vás může v dnešní době kontaktovat opravdu kdokoliv – stačí, aby nějakým způsobem získal vaše telefonní číslo, což samozřejmě v dnešní době není vůbec složité. Ne každý z nás ale chce, aby se zprávy od neznámých kontaktů pletly mezi zprávy od jedinců známých, se kterými každý den komunikujeme. I na tuto situaci ale inženýři v Applu naštěstí mysleli.

Jak na iPhone nastavit filtrování zpráv od neznámých uživatelů

Pokud chcete, tak si na iPhonu můžete aktivovat funkci pro filtrování zpráv. Jakmile provedete aktivaci této funkce, tak se aplikace Zprávy rozdělí na jakési dvě skupiny – konkrétně mezi známé a neznámé odesilatele. Mezi těmito skupinami se případně můžete přepínat, popřípadě si stále můžete nechat zobrazit veškeré zprávy najednou. Pro aktivaci zmíněné funkce postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhone přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže.
  • Zde pak lokalizujte a rozklikněte kolonku s názvem Zprávy.
  • Po rozkliknutí sjeďte opět níže, až ke kategorii Filtrování zpráv.
  • Nakonec stačí, abyste přepínačem aktivovali Filtrovat neznámé odesilatele.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy v rámci iOS (či iPadOS) aktivovat filtrování zpráv, potažmo rozdělení zpráv na ty, které pochází od známých a neznámých kontaktů. Jakmile funkci aktivujete, tak se v levém horním rohu aplikace Zprávy namísto tlačítka Upravit zobrazí tlačítko Filtry. Pokud na tohle tlačítko klepnete, tak si můžete nechat zobrazit vybranou skupinu zpráv. Buď lze tedy otevřít zprávy jen od neznámých odesilatelů či známých odesilatelů, anebo přímo najednou otevřete všechny zprávy najednou, stejně jako v případě, že byste výše uvedenou funkci neměli aktivní. Jestliže tedy nechcete, aby se vám zprávy od neznámých odesilatelů pletly s těmi od známých odesilatelů, tak nyní už víte, jak se s tím můžete vypořádat. Co se týče notifikací, tak ty vám samozřejmě budou i nadále chodit, a to jak od neznámých, tak i známých odesilatelů.

filtrování zpráv ios

Dnes nejčtenější

.