Zavřít reklamu

Poté, co se před pár dny na světlo světa dostaly informace o odchodu šéfdesignéra Jonyho Iva z Applu, se objevilo i značné množství velmi zajímavých příběhů poodhalujících interní fungování této společnosti. Jeden z nich se podařil nyní vypátrat i portálu Wall Street Journal, který nám dává nahlédnout do pracovního života provozního ředitele Applu Jeffa Williamse (tedy přímého nástupce Tima Cooka a druhého nejvyššího muže Applu), který by měl nyní po Ivovi zodpovídat za design jablečných produktů. 

Přestože Jeff na konferencích Applu rozhodně prim nehraje, jelikož se na pódiu zpravidla příliš dlouho “neohřeje” (pokud vůbec), dá se bez nadsázky označit za jednoho z nejdůležitějších mužů hardwaru Applu. Kromě vývoje Apple Watch měl a stále má mít vliv na vývoj spousty hardwarových produktů, které se setkaly s úspěchem. Jeho vliv na ně má pak být podle lidí, kteří s ním mají tu čest pracovat, o poznání větší než vliv šéfa Applu Tima Cooka. 

Do vývoje hardwarových produktů začal Jeff podle zdrojů výrazněji zasahovat už před více než deseti lety a to nikoliv jen z pozice neznalého manažera, jak je možná mnohými vnímán. Lví podíl totiž měl mít i na vývoji iPhonu 4, kdy pomáhal s výběry vhodných materiálů. “Během jedné ze schůzek s technickými týmy pan Williams diskutoval s inženýry o materiálech použitých na nový iPhone a především pak o tom, jaký vliv mohou mít na výkon telefonu,” prozradil jeden z jeho blízkých pracovníků Hodnotit měl ale podle něj i jednotlivé prototypy a to i z odbornějšího hlediska, což na techniky Applu velmi zapůsobilo. Na druhou stranu Jeff údajně příliš nedokáže hledět dopředu, což je z hlediska budoucnosti iPhonů nepříjemné.

Přestože Jeffova role v Applu po odchodu Iva zřejmě ještě povyroste, na místo šéfdesignéra zcela jistě nedosedne. Jony totiž bude s Applem i nadále spolupracovat a dá se tak očekávat, že to bude právě on, kdo bude mít v následujících letech u jeho produktů hlavní slovo, jako tomu bylo doposud. Vše ale ve výsledku ukáže až čas. 

Jeff Williams fb

Dnes nejčtenější

.