Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že si kanadští jablíčkáři již brzy užijí funkční EKG senzor na Apple Watch Series 4. Ten byl sice ještě donedávna doménou pouze USA, avšak v posledních updatech watchOS 5 jej Apple rozšířil do spousty zemí včetně České či Slovenské republiky. Kanada měla ale doposud smůlu, jelikož zde schvalovací proces trval déle, než se zřejmě předpokládalo. To se ale již brzy změní. 

Minulý týden se v databázi kanadské vládní agentury Health Canada se v souvislosti s Apple Watch objevily zmínky o schválení EKG a oznámení o nepravidelném srdečním rytmu, což vyvolalo spekulace o brzkém zprovoznění funkcí v zemi. To nyní potvrdil i samotný Apple tamnímu deníku The Canadian Press, kterému prozradil, že v zemi funkci zprovozní co nejrychleji to bude jen možné. 

Přesný termín kalifornský gigant sice neprozradil, dá se však očekávat, že bude zprovoznění součástí updatu watchOS 5.3, který je právě ve fázi beta testování a jeho vydání je naplánováno na následující týdny. Právě přes updaty totiž EKG spouštěl i jinde a je vcelku nepravděpodobné, že by u Kanady zvolil jiný postup. Zda tomu tak však skutečně bude si budou muset Kanaďané počkat až do samotného vydání updatu. V jeho betách totiž funkce zpřístupněny nejsou. 

watchOS 5.3 bude s největší pravděpodobností zároveň poslední verzí operačního systému watchOS 5. Už za týden nás totiž čeká vývojářská konference WWDC, na které Apple představí nové verze operačních systémů, mezi kterými nalezneme i nástupce právě pro watchOS 6. Od toho se čeká spousta zajímavých věcí v čele s nativní aplikací Kalkulačka či vlastním App Storem spustitelným přímo na Apple Watch. Moudřejší však budeme až za týden. 

EKG-fb

Dnes nejčtenější

.