Zavřít reklamu

Facebook dnes oznámil Portal, což je zařízení určené pro komunikaci. Vizí Facebooku je, aby se Portal stal zařízením, které spojuje rodinu a kamarády skrze videochat. Oznámení se dočkaly dvě verze, ta první je 10 palcová s názvem Portal, druhá je poté 15 palcová s názvem Portal+. Obě zařízení můžete používat jak na šířku, tak na výšku. Součástí obou zařízení je forma umělé inteligence v podobě Alexy, chytrá kamera a zvuk.

Chytrá kamera se stará o to, aby neustále zaměřovala vaší osobu. Pokud se tedy začnete různě pohybovat po místnosti, chytrá kamera vás bude stále sledovat. Bude se za vámi otáčet a bude váš přibližovat tak, aby vás druhá strana neustále viděla. Chytrý zvuk se poté stará o to, aby druhou stranu nerušil šum či jiné rušivé elementy.

K používání Portalu je nutný Facebook Messenger, avšak se svými přáteli skrze něj můžete komunikovat, i když druhá strana Portal nevlastní. Portal bude podporovat skupinové hovory až pro 7 lidí. Jelikož Portal disponuje hlasovou asistentkou Alexnou, stačí říct „Hey Portal“, a poté si hlasem zvolit, komu chcete volat. Bez problému se také můžete Portalu zeptat například na počasí, zprávy, provoz a další.

Společně s Portalem si také můžete na plno užít hudbu, a to díky Spotify Premium, Pandoře a dalším službám. Zvuk z Portalu by měl být opravdu kvalitní, jelikož menší verze obsahuje dva reproduktory a Portal+ hned čtyři reproduktory a 4″ basový reproduktor. Menší verze vyjde na $199, větší Portal+ poté na $349.

facebook_portal_fb

Dnes nejčtenější

.