Zavřít reklamu

O tom, že amerického producenta športových kamier GoPro trápi jeden problém za druhým sa v technologických kruhoch hovorí už dávno. Finančné problémy sa na firme značne podpísali a preto sa už dlhšie hovorí o jej odkúpení. Prvotný záujem prejavila spoločnosť DJI, ktorá sa špecializuje na výrobu dronov. No príliš vysoký stupeň rizika, v podobe skúpenia klesajúcej značky donútil záujemcov vycúvať. Do hry teraz vstupuje nový akvizítor, ktorý sa údajne snaží uchmatnúť firmu GoPro pod svoje krídla. Reč je o čínskom výrobcovi smartfónov Xiaomi.

Známa firma produkujúca akčné outdoorové kamery sa rok čo rok prepadáva na trhu. V roku 2016 bola spoločnosť nútená zbaviť sa okolo 600 zamestnancov. K vylepšeniu ziskov im nepomohlo ani zaradenie dronov do repertoára firmy a preto projekt GoPro Karma totálne pohorel. Od vydania posledného modelu kamery prešlo už pol roka, no výsledky sú stále takpovediac biedne.

K teoretickej dohode medzi čínskym výrobcom Xiaomi a firmou GoPro sa vyjadril jej zakladateľ Nick Woodman. Ten je nápadu otvorený a naviac si myslí, že spojenie týchto dvoch firiem by dokázalo vzkriesiť niekdajšiu obľubu fenomenálnych outdoorových kamier. Bližšie informácie špecifikujúce detaily obchodu medzi týmito dvoma spoločnosťami zatiaľ nie sú známe. No faktom je, že v roku 2014, po čerstvom príchode firmy GoPro na burzu, sa jej trhová hodnota držala nad hranicou 10 miliárd $. No uplynulé obdobie, ktoré malo dosť negatívny vplyv spôsobilo, že pokiaľ sa potvrdí tento obchod, Xiaomi to bude stáť „len“ 700 miliónov.

  • Ak ste na značku GoPro nezanevreli a chceli by ste si zaobstarať niektorý z ich produktov, kliknite na tento odkaz.
GoPro

Dnes nejčtenější

.