Zavřít reklamu

Kalifornská společnost dnes společně s novými operačními systémy iOS 10, tvOS 10 a watchOS 3 vydala i programovací hru Swift Playgrounds. Tu Apple představil letos ke konci jara na své Worldwide Developers Conferenci jako nástroj pro děti. Nová aplikace by je měla naučit programovací logiku a jednoduché příkazy. To, že je aplikace mířená především na děti ale neznamená, že se v ní nemůže přiučit i někdo starší. Novinka míří na všechny lidi, kteří se chtějí naučit něco z programování.

Apple také plánuje rozšířit Swift Playgrounds do všech škol ve Spojených státech, které jsou zapojeny do jeho platformy ConnectED. S novou aplikací budou muset studenti řešit v jednotlivých lekcích různorodé úkoly. Každá lekce bude zaměřena na určitý element programování. Díky kódování tak umožní uživatelům překonávat logické úkoly a dokončit tak úrovně. Žáci se díky aplikaci naučí vytvářet různé funkce, psát příkazy a spoustu dalších užitečných věcí, které dovedou jejich herní postavičku do cíle.

Nová naučná aplikace Swift Playgrounds je dostupná pro iPad mini 2 a novější iPady včetně většího iPadu Air a modelů iPadu Pro. S uveřejněním aplikace po vydání nového operačního systému je zřejmé, že bude iOS 10 zatím jedinou podporovanou verzí.

swift-playgrounds-fb

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.