Zavřít reklamu

time_icon

iPhone je podle mnoha lidí jedním z nejvíce revolučních mobilních telefonů světa. První iPhone představil Steve Jobs na konferenci Macworld, která se konala 9. ledna 2007 a od té doby tvoří většinu zisků Applu. Magazín TIME dnes zveřejnil seznam 50 nejvlivnějších gadgetů všech dob, a do žebříčků zařadil fotoaparáty, televizory, rádia nebo smartphony. Není překvapením, že iPhone byl i podle TIME zařazen na nejvyšší první příčku. Magazín uvedl, že iPhone změnil od základu náš vztah k práci na mobilních telefonech. Také celkově popularizoval mobilní telefony a ovlivnil především design mobilních telefonů.

Apple byl první společností, která vytvořila skutečně výkonný „počítač“, který mohl každý nosit v kapse. Smartphony existovaly několik let před vydáním iPhonu, ale iPhone byl opravdu krásný a nabídl dotykovou obrazovku. Apple představil novou éru plochých dotykových telefonů,“ napsal TIME.

Produktů od Applu se na žebříčku objevilo mnohem více. Například Macintosh se umístil na bronzové pozici. iPod který inspiroval Apple k vytvoření iPhonu byl uveden jako devátý nejvlivnější gadget. Poté již na seznamu nalezneme pouze iPad a iBook. Výsledek je poněkud zajímavý, protože iPad se objevil na 25 pozici, zatímco iBook, což je první notebook, který nabídl podporu bezdrátové Wi-Fi síťi se objevil až na 38 pozici. Odhalení iBooku trvalo v roce 1999 na konferenci MacWorld téměř hodinu a půl. Jednalo se také určitě o jeden z revolučních produktů.

ibook

Mezi další smartphony, které se objevily v seznamu patří Motorola Droid, která stála především za popularizací Androidu. Také redaktoři magazínu TIME nezapomněli na legendární Nokii 3210, což byl první telefon s interní anténou a předinstalovanou hrou.

Dále se v žebříčku nachází brýle Google Glass, náramek Fitbit, brýle pro virtuální realitu Oculus Rift, Sony Walkmen nebo Amazon Kindle. Na celý žebříček se můžete podívat na oficiálních stránkách magazínu TIME.

iPhone 2G iPhone 6s

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.