Zavřít reklamu

iPhone SE icon 8iPhone SE přichází na trh v asi největší tichosti v historii iPhonu. Není totiž považován za vlajkovou loď a tím tak za vrchol smartphonů od Applu. Nové údaje však ukazují, že 4-palcový iPhone přilákal nejvíce uživatelů v rozvojových zemích, jako je Čína a Indie. SimilarWeb se podíval na návštěvnost webových stránek Applu po vypuštění iPhonu SE do světa a všiml si tak, že zatímco celkový nárůst návštěvnosti byl nejnižší ze všech výrobků Applu za poslední tři roky, v Číně a v Indii se zdá být stejně populární jako předchozí uvedení iPhonů.

„Představení z 21. března 2016 dalo Applu nadprůměrný zájem na dvou trzích, které jsou klíčové pro strategii levnějších smartphonů: Indii a Číně. Zatímco průměrný celosvětový nárůst byl o 83%, v Číně to bylo o 150% a v Indii o 160%.“

Tyto údaje navazují na nedávnou zprávu ze CNBC, která tvrdila, že v Číně Apple obdržel 3,4 milionů předobjednávek nového iPhonu SE. Pro Indii to byl oproti iPhonu 6s velký nárůst, v té době zde totiž narostla návštěvnost o 59%. Jinak tomu zase bylo při představení iPhonu 6 v roce 2014, to návštěvnost vzrostla o neuvěřitelných 185%. Zvýšení v Číně sice bylo vysoké, přesto však nedosahuje takových čísel jako v předchozích letech.

S cenovkou v ČR necelých 13 000 Kč si nový 4-palcový iPhone jistě své zákazníky najde. Cena je také přívětivější právě pro rozvojové trhy. Data ze společnosti Slice Intelligence taktéž ukazují, že nový smartphone od Applu přilákal vyšší počet uživatelů Androidu, než tomu bylo v předchozích letech. Taktéž poznamenala, že kupci modelu SE budou starší lidé, méně vzdělaní a především muži. Sám Apple uvedl, že jen loni prodal 30 milionů 4-palcových iPhonů. Mnoho lidí tak preferuje menší obrazovku a 4,7 palců jim přijde moc. Zhruba 35% používaných iPhonů jsou modely čtyř-palcové a menší.

iPhone SE oficialni FB

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.