Zavřít reklamu

icloud iconApple pracuje na dalším zvýšení bezpečnosti iCloudu takovým způsobem, že už ani Apple nebude mít přístup k uživatelským datům, oznámil deník The Wall Street Journal v nové zprávě. Podle včerejší zprávy, která cituje “lidi, kteří jsou seznámeni se záležitostmi Applu”, vedoucí pracovníci společnosti aktivně zvažují, jak zesílit šifrování iCloudu, aniž by obtěžovali uživatele.

V současné době, jsou data na iCloudu přístupné Applem za použití klíče, který se používá pro obnovení informací o účtu, pokud například uživatel zapomene své heslo. Přístup Applu rovněž umožňuje společnosti poskytnout relevantní informace právním agenturám, které přijdou s řádným, právním požadavkem.

Nicméně Apple se zdá být znepokojen tím, že vlastnictví klíče znamená, že by klíč mohl být ohrožen hackery, nebo že by společnost mohla být právně nucena předat klíč vládě. Nová zpráva navazuje na informaci ze začátku měsíce, která říkala, že Apple má jiný úhel pohledu na soukromí a bezpečnost mezi fyzickými zařízeními, které můžete ztratit.

Podle The Wall Street Journal Apple poukázal na připomínky viceprezidenta softwarového inženýra Craiga Federighiho v odkazu na čerstvé obavy společnosti. “Bezpečnost je nekonečný závod, který můžete vést, ale nikdy ho nevyhrajete.” Nejlepší včerejší obrana nemůže odrazit útoky dneška nebo zítřka,” napsal Federighi.

Zálohy na iCloudu obsahují iMessages a SMS, historii nákupů, fotky a videa, nastavení zařízení, data aplikací, hlasové heslo a údaje o zdraví. Jakékoliv kroky Applu k uzavření přístupu k těmto zálohám, jsou pravděpodobně cílem více si znepřátelit donucovací orgány, zejména s ohledem na probíhající boj společnosti s FBI o odemknutí iPhonu, použitém při teroristickém útoku loni v prosinci.

Cloud-and-Lock

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.