Zavřít reklamu

Máte iPad? Jak je starý, jak dlouho jej máte, a kdy se jej chystáte vyměnit za novější model? Společně s letošním uvedením iPadu Pro a Airu přichází společnost CIRP s novou zprávou, která vrhá světlo na cykly upgradu tabletů u zákazníků společnosti Apple. Pojďme se tedy nyní společně podívat na to, kolik let uživatelé iPadů čekají na nákup nového modelu.

Stejně jako u cyklu upgradu iPhonů se i doba, po kterou si zákazníci iPady ponechávají, v posledních letech prodlužuje. Nejnovější data společnosti CIRP tento trend potvrzují. Největší část zákazníků iPadů – 40 % – si svůj tablet ponechává „3 roky nebo déle“. To je nárůst o 4 % oproti roku 2023 a o 12 % oproti roku 2022. Skupina, která si svůj iPad ponechává 2–3 roky, vzrostla na 25 %, což je nárůst o 2 % oproti roku 2023 a 2022. Zároveň počet těch, kteří si iPad uchovávají 1–2 roky nebo méně než 1 rok, klesl na 25 % a 10 % v uvedeném pořadí.

Společnost CIRP ve své zprávě zdůrazňuje, že u tabletů je běžné, že je uživatelé používají, dokud se nerozbijí, nevypoví službu jejich baterie nebo jim třeba zcela nedojde úložiště. Je nicméně třeba mít na paměti, že tato studie byla dokončena před uvedením iPadů z roku 2024. Bude tedy jistě dobré dále sledovat další data společnosti CIRP, abychom zjistili, zda nové iPady dokáží zákazníky k upgradu nalákat dříve, než ukazují data z března 2023–2024.

Co si myslíte vy? Vyplatí se na nové iPady přejít? Jak dlouho si obvykle své iPady necháváte? Podělte se s námi o vaše dojmy v komentářích.

Dnes nejčtenější

.