Zavřít reklamu

Jistě mi dáte za pravdu, když řeknu, že zatímco nyní je valná většina reklam jakéhokoliv formátu celkově velmi „učesaná“, korektní a nebojím se říci, že i formální, v minulosti tomu tak v žádném případě nebylo. Ostatně, na Bóbika z dílny Centrum, nafukovací partnerku z reklamy na Fernet Stock či zetěm pohřbenou tchýni při natírání plotu si pamatuje snad každý. Byla by však chyba si myslet, že jsou reklamy tohoto typu doménou jen Čechů pro jejich pro náš specifický humor. Svým způsobem podobnou reklamu totiž natočil v roce 1986 i dnes již legendární bývalý ředitel Microsoftu (který však v té době ředitelem ještě nebyl) Steve Ballmer. Mrknout na ní můžete níže, stojí totiž opravdu za to! 

Přijde vám tato reklama jako parodie na teleshopping? Taky, že je! Samotný Ballmer jí totiž s tímto záměrem natáčel, přičemž pro využití na veřejnosti nikdy nebyla určena. Tato parodická reklama na Windows 1.0 totiž vznikla za účelem zvýšit morálku zaměstnanců Microsoftu v souvislosti s blížícím se uvedením právě tohoto OS. Jinými slovy, reklama měla zaměstnance jednak pobavit a jednak tak nějak strhnout na Ballmerovu vlnu nadšení. Protože tento muž byl vždy opravdovým srdcařem, kterému se zápal pro věc rozhodně nedal upřít. 

Že byli před lety ve vedení Microsoftu skutečně neuvěřitelní střelci ostatně dokazuje i vtipné video, kterým tento článek uzavřeme. Stojí totiž opravdu za to!

Dnes nejčtenější

.