Zavřít reklamu

V dnešním souhrnu spekulací, souvisejících se společností Apple si mimo jiné prohlédneme údajné makety iPhonů řady 16. Kromě nich bude řeč také o vylepšení, které má přinést operační systém iOS 18, nebo třeba o chystané nové funkci pro nativní Apple Mapy.

3D makety iPhonů 16

V průběhu uplynulého týdne se na sociální síti X objevily fotografie údajných prvních maket iPhonů, které mají být představeny již letos na podzim. Na snímcích, které na svém účtu zveřejnil leaker s přezdívkou MajinBuOfficial, můžeme vidět srovnání údajných letošních modelů s těmi loňskými. Na snímcích je patrné již mnohokrát avizované zvětšení displejů, nový design fotoaparátů a další vlastnosti, o kterých již hovoří řada spekulací. A pokud jsou fotografie skutečně pravdivé, dokládají mimo jiné i to, že letos u nových iPhonů nedojde k žádným výrazným změnám, co se týče designu.

Revoluce v iOS 18

Společnost Apple má se svým operačním systémem iOS 18, který bude představen letos v červnu, podle všeho velkolepé plány. V posledních několika týdnech se z více zdrojů objevily informace, že se Apple spojí s partnerem, například se společností Google, aby poháněl alespoň některé z nových funkcí AI, které se objeví v systému iOS 18. Apple údajně jednal o potenciálním partnerství také se společnostmi Baidu a OpenAI. Mark Gurman z agentury Bloomberg ve své zprávě z uplynulého týdne mimo jiné píše, že oznámení společnosti Apple budou „zahrnovat řadu nových proaktivních funkcí, které budou uživatelům pomáhat v každodenním životě“. Chatbota od Applu však nicméně nemáme očekávat. Kromě nových funkcí AI bude iOS 18 údajně obsahovat také změny uživatelského rozhraní a nové možnosti přizpůsobení domovské obrazovky včetně možnosti volně umisťovat ikony aplikací na domovské obrazovky, aniž by byli omezeni stávajícím mřížkovým uspořádáním.

Vylepšení Apple Maps

Nedávno objevený kód naznačuje, že společnost Apple možná v operačním systému iOS 18 chystá podporu pro funkci vlastních tras v nativní aplikaci Apple Maps. Apple Mapy bohužel v současné době nenabízejí možnost zadávání vlastních tras, a uživatelé jsou tak omezeni na předem vybrané možnosti společnosti Apple. Právě to by se mohlo s příchodem iOS 18 změnit. Společnost Apple do svého backendu map v systému iOS 18 vložila soubor s označením CustomRouteCreation. Ačkoli soubor kromě názvu mnoho neprozrazuje, zmiňuje se o tom, že tato chystaná funkce bude při spuštění omezena na Spojené státy. To nicméně neznamená, že by se funkce v budoucnu nemohla rozšířit do dalších oblastí.

Dnes nejčtenější

.