Zavřít reklamu

Nová generace oblíbeného iPhonu SE se pomalu, ale jistě blíží. Potvrdily to ostatně i úniky informací z předešlých týdnů, podle kterých Apple v současnosti finišuje s jejím vývojem, přičemž nyní začíná intenzivně jednat s dodavateli ohledně odběru komponentů. A jak se zdá, minimálně ohledně displeje mí bát jasno. 

Podle čerstvé zprávy asijského portálu IT Home se Applu podařilo dosáhnout předběžné dohody o odběru 6,1“ displejů pro iPhone SE 4 s čínskou společností BOE, která o dodávky displejů pro iPhony obecně usiluje dlouhodobě. Zakázku na displeje pro SE 4 pak získala jednak díky vysoké kvalitě svých panelů, ale taktéž citelně nižší ceně, než kterou by si za ně účtovala konkurence. Například Samsung, se kterým měl Apple ohledně displejů též jednat, měl chtít za jeden panel 30 dolarů, zatímco BOE je schopné prodávat panely ve stejné kvalitě za 25 dolarů. Na stejnou cenu se pak měl dostat i další čínský výrobce, konkrétně pak společnost Tianma, avšak ta zatím nesplnila kvalitativní požadavky Applu a je proto možné, že BOE zůstane jediným dodavatelem. 

Ačkoliv jsou zprávy ohledně získání dodavatele displejů pro iPhone SE 4 bezesporu pozitivní, jedním dechem je třeba dodat, že v žádném případě neznamenají, že je tento telefon za dveřmi. Apple totiž musí zajistit ještě velké množství komponentů, stejně jako prostory pro kompletaci telefonů. Jelikož navíc testování iPhonu SE 4, který má být do jisté míry recyklátem iPhonu 14, stále probíhá, dle valné většiny zdrojů se jej dřív než v roce 2025 nedočkáme. Ale kdo ví, třeba Apple v tomto směru nakonec přeci jen překvapí. 

Dnes nejčtenější

.