Zavřít reklamu

Společnost Apple nedávno vydala své operační systémy iOS 17.4.1 a macOS Sonoma 14.4.1, oba se dvěma bezpečnostními záplatami. Pro uživatele starších verzí operačního systému macOS nyní Apple navíc ještě vydal samostatnou aktualizaci pro svůj nativní internetový prohlížeč Safari, a to se stejnými záplatami, které jsou součástí aktualizace operačního systému macOS 14.4.1.

Jak je podrobně uvedeno na webu společnosti Apple, Safari 17.4.1 opravuje chybu ve WebRTC, která umožňovala spuštění libovolného kódu při zpracování obrázků. Společnost Apple uvádí, že „problém se zápisem mimo hranice byl vyřešen pomocí vylepšené validace vstupu“, a připisuje zásluhy Nicku Gallowayovi z projektu Google Project Zero za nalezení a nahlášení exploitu. Samostatná aktualizace prohlížeče Safari je k dispozici pro počítače Mac se systémy macOS Monterey (verze 12) a macOS Ventura (verze 13), protože existují počítače Mac, které nelze aktualizovat na macOS Sonoma, nejnovější dostupnou verzi operačního systému macOS.

Společnost Apple také vydala aktualizaci iOS 16.7.7, který opravuje exploit WebRTC na některých modelech iPhonů a iPadů, které nejsou kompatibilní s operačním systémem iOS 17, jako například iPhone 8 a iPhone X. Vždy je důležité udržovat svá zařízení aktualizovaná, aby byla v bezpečí před podobnými bezpečnostními riziky.  Chcete-li na vašem Macu aktualizovat webový prohlížeč Safari, otevřete Nastavení systému, klikněte na nabídku Obecné a poté vyberte možnost Aktualizace softwaru. Počkejte, dokud Mac nenajde dostupnou aktualizaci, a klikněte na tlačítko Aktualizovat nyní. Chcete-li aktualizovat zařízení se systémem iOS, přejděte do nabídky Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru. Stojí za zmínku, že ne každé staré zařízení dostane bezpečnostní záplaty

Dnes nejčtenější

.