Zavřít reklamu

Od představení iPhonů 16 (Pro) sice dělí svět ještě dobrého půl roku, to však v žádném případě neznamená, že o nich nic nevíme. Ba právě naopak, úniků informací o těchto telefonech je již nyní nepřeberné množství, díky čemuž se už dokonce začínají objevovat jejich první 3D makety, které nám umožňují udělat si o jejich plánovaném designu už nyní solidní představu. Pár fotek maket iPhonů 16 (Pro) nyní zveřejnil na svém účtu na X i přední leaker MajinBu a jelikož jsou tyto makety vcelku precizní, byla by škoda si je neprohlédnout.

Makety potvrzují jednak nový design fotoaparátu základních iPhonů 16, který bude zčásti připomínat fotomodul používaný u iPhonů X a XS, ale třeba také změnu velikosti řady Pro. Ta má totiž povyrůst ze současných 6,1″ a 6,7″ na 6,3″ a 6,9″. Zdá se však, že tento velikostní skok bude naprosto zanedbatelný – tedy minimálně podle srovnání makety iPhonu 15 Pro a 16 Pro na posledním snímku v galerii výše. Potvrzeno je rovněž to, že se fotoaparát řady Pro mezigeneračně dle všeho vůbec nezmění, přestože ještě nedávno létaly éterem poměrně odvážné spekulace o jeho redesignu á la fidget spinner a tak podobně.

Pokud se pak ptáte na to, jak moc jsou tyto makety věrohodné, v redakci jsme přesvědčeni o tom, že velmi. To proto, že se 3D makety nových iPhonů přesně v tomto období objevují prakticky každoročně, přičemž de facto vždy nakonec odpovídají realitě. Ve valné většině případů za nimi totiž stojí výrobci příslušenství, kteří je potřebují právě pro ověření toho, zda budou jejich kryty i jiné doplňky s novými iPhony dokonale kompatibilní. Je proto jasné, že jakákoliv odchylka se zde neodpouští.

Dnes nejčtenější

.