Zavřít reklamu

Není tomu sice tak dávno, co se fanouškovským světem Applu nesly zprávy o tom, že příchod prvního ohebného iPhonu je naplánován na rok 2026, a už je tu další změna. V minulosti spolehlivý leaker totiž přišel s informací, že si kalifornský gigant svůj původní záměr rozmyslel a nyní chce telefon představit o něco později.

Leaker vystupující na sociálních sítích pod přezdívkou Revegnus přišel konkrétně s tím, že se od jednoho z vysoce postavených lidí zřejmě přímo z Applu dozvěděl, že představení prvního ohebného iPhonu je nyní přeloženo z konce roku 2026 na začátek roku 2027. Co přesně je důvodem sice není tak úplně jasné, jelikož má mít Apple údajně dohodnuto vše podstatné včetně přesného typu ohebných displejů, je nicméně možné, že si zkrátka jen chce vzít více času na testování toto pro něj zcela nové technologie. Podzimní představení ohebného iPhonu by navíc ve výsledku ubralo pozornost klasickým „pevným“ modelům, které se budou samozřejmě i nadále prodávat po boku tohoto modelu. Dost možná se tedy jedná o ryze marketingový tah. 

Velmi zajímavé je pak to, že jaro 2027 bude zároveň podle některých menších leakerů působících zejména na čínské sociální síti Weibo obdobím, kdy Apple uvede pátou generaci iPhonu SE. Čtvrtá generace tohoto modelu má totiž dorazit letos, maximálně pak v příštím roce, takže její aktualizace na jaře 2027 by dávala v tomto směru rozhodně smysl. Dost možná se tedy v budoucnu dočkáme toho, že bude Apple své telefony představovat ve dvou pravidelných vlnách, kdy k tradiční zářijové přibude právě i jarní, která přinese nové modely SE spolu se skládačkami.

Dnes nejčtenější

.