Zavřít reklamu

Zkratky ze Spotlightu

Prostřednictvím vyhledávání Spotlight můžete nyní přímo přistupovat k příslušným zkratkám na iPhonu, což usnadňuje rychlé provádění akcí přímo z výsledků vyhledávání. Když například vyhledáte aplikaci, jako jsou Poznámky, můžete rychle přistupovat k příslušným zkratkám. Kromě názvu aplikace můžete do Spotlightu zadat i název zkratky.

Vyhledávání videí

Spotlight na iPhonu vám v novějších verzích operačního systému iOS také umožňuje vyhledávat videa z galerie vašeho iPhonu podle osob, činností nebo scén. Pokud například hledáte video s tančícím dítětem, můžete jej nyní vyhledat zadáním jeho jména a výrazu „tanec“. Po klepnutí na video se také zvýrazní část videa, která odpovídá vašemu vyhledávacímu dotazu, a systém iOS přehraje nejprve přímo tuto část.

Volání a přidávání kontaktů

Přímo ze Spotlightu teď můžete v iOS 17 a novějších verzích dokonce volat, posílat zprávy, zahájit hovor přes FaceTime nebo přidat kontakt. Pokud vyhledáte kontakt, zobrazí se v horní liště zástupce jeho karty kontaktu s tlačítky pro zahájení videohovoru, napsání zprávy nebo zahájení hlasového hovorou. Pokud místo toho zadáte telefonní číslo do aplikace Spotlight, zobrazí se možnost přidání čísla do Kontaktů nebo jeho přidání ke stávajícímu kontaktu.

Vytváření událostí

Mezi další výhody, které Spotlight v novějších verzích iOS přináší, patří přímé vytváření událostí v kalendáři. Nyní můžete do aplikace Spotlight zadat například „Schůzka v 18:00“ a na obrazovce se zobrazí zástupce pro přidání události do kalendáře. Funguje to pro data i časy. I když pouze zadáte datum nebo čas, zobrazí se zástupce pro přidání události do kalendáře, což vám umožní rychle uspořádat svůj rozvrh.

Psaní e-mailů ze Spotlightu

Spotlight na iPhonu s iOS 17 a novějším můžete využít také k psaní e-mailů. Jak na to? Stačí začít do pole Spotllightu zadávat příslušnou e-mailovou adresu. Měl by se vám zobrazit návrh zkratky pro vytvoření e-mailové zprávy. Po klepnutí na ikonku vytvoření zprávy budete automaticky přesměrováni do nativního Mailu.

Dnes nejčtenější

.