Zavřít reklamu

Ovládání Apple Watch čeká dost možná poměrně zásadní změna. Apple si totiž nedávno zaregistroval velmi zajímavý patent, který poodhaluje, že ovládání gesty ještě v žádném případě neřeklo poslední slovo. Poté, co je kalifornský gigant naučil své hodinky rozpoznat v rámci zpřístupnění a poté i coby standardní funkci Apple Watch Series 9 a Ultra 2, se totiž dle všeho chystá funkci výrazně rozšířit. 

Patentová přihláška je jako již tradičně poměrně abstraktní a nekonkrétní, aby skrze ní Apple konkurenci prozradil o své vizi jen minimum. Dozvídáme se v ní však o řadě nejrůznějších jednoduchých gest spočívajících například v přejetí prsty po dlani a tak podobně, které budou určena pro aktivaci různých funkcí. Apple navíc počítá i s tím, že by mezi sebou šla gesta jednoduše kombinovat, díky čemuž by tedy uživatel nemusel vůbec interagovat s dotykovým displejem hodinek, ale minimálně elementární úkony by dokázal zprocesovat právě skrze gesta. 

Apple hovoří v patentové přihlášce například o to, že procházet aplikace by mohlo jít otáčením zápěstí, zatímco určitou intenzitou sevřené pěsti by pak šlo vybírat z nejrůznějších hodinkami navržených možností například u textových zpráv a tak podobně. Aby však bylo ovládání gesty co možná nejkomplexnější, je samozřejmě třeba vytvořit spoustu gest, které budou pro hodinky rozpoznatelné a zároveň pro uživatele jednoduché na zapamatování. Před Applem je tedy v tomto směru skutečná výzva, kterou pokud překoná, je schopen Apple Watch posunou na velmi zajímavou úroveň. 

Dnes nejčtenější

.