Zavřít reklamu

Společnost Apple počátkem tohoto týdne mimo jiné vydala také aktualizaci své nativní aplikace GarageBand pro tvorbu a úpravu hudby. Tato aktualizace sice v aplikaci nepřidává žádné  nové funkce, přesto by ji ale uživatelé neměli přehlížet. Přináší totiž důležitou bezpečnostní záplatu pro operační systém macOS.

Podle zprávy na webu podpory společnosti Apple opravuje GarageBand 10.4.11 pro macOS bezpečnostní chybu, která mohla vést k „neočekávanému ukončení aplikace nebo spuštění libovolného kódu“ při zpracování škodlivě vytvořeného souboru. Apple uvádí, že problém s použitím po volném spuštění byl vyřešen pomocí vylepšené správy paměti. Aplikace GarageBand je výkonný, bezplatný zvukový editor a kreativní software společnosti Apple. Aplikace nabízí uživatelům virtuální nástroje, obrovskou zvukovou knihovnu, podporu více stop, lekce hry na kytaru a klavír a mnoho dalšího a je k dispozici pro operační systémy iOS i macOS.

GarageBand je plně vybavené studio pro tvorbu hudby přímo v počítači – s kompletní zvukovou knihovnou, která obsahuje nástroje, předvolby pro kytaru a hlas a neuvěřitelný výběr session bubeníků a perkusistů. Díky intuitivnímu a modernímu designu se snadno učíte, hrajete, nahráváte, tvoříte a můžete také sdílet vaši tvorbu. Nejnovější verzi GarageBandu pro macOS si můžete stáhnout v Mac App Store. Verze pro iPhone a iPad je také zdarma ke stažení v App Store. Stojí za zmínku, že nalezená bezpečnostní chyba se týkala pouze verze GarageBandu pro macOS, takže pro verzi pro iOS není k dispozici žádná aktualizace.

Dnes nejčtenější

.