Zavřít reklamu

Přizpůsobení menu

Když ve Zprávách klepnete na tlačítko + nalevo od pole pro zadání zprávy a zobrazíte sloupec možností, jsou uspořádány ve výchozím pořadí. Úplně dole je tlačítko Více, po jehož klepnutí se zobrazí všechny další nainstalované aplikace Zprávy. Pokud vám uspořádání položek z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje, můžete za pomoci dlouhého stisku a přesunuté jejich pořadí snadno a rychle změnit.

Rychlé odpovědi

Ve starších verzích iOS bylo nutné na konkrétní bublinu chatu v aplikaci Zprávy odpovědět dlouhým stisknutím tlačítka a následným stisknutím tlačítka odpovědět. Funkce pro odpověď tažením prstem však tento proces urychluje a pomáhá vám sledovat, na kterou bublinu zprávy odpovídáte. Pokud chcete rychle odpovědět na vybranou konverzaci iMessage, najděte konkrétní zprávu, na kterou chcete odpovědět, a pak na ni přejeďte prstem doprava. Vybraná zpráva se zvýrazní a zobrazí se textové pole, do kterého můžete napsat odpověď a stisknout tlačítko Odeslat.

Animované nálepky z Živých fotek

Ve Zprávách v iOS 17 můžete z živých fotografií vybírat objekty a měnit je na živé nálepky, které můžete používat ve Zprávách a jinde. Jak název napovídá, Live Stickers jsou v podstatě animované samolepky ve smyčce, které můžete sdílet s rodinou a přáteli. Stačí klepnout na + nalevo od pole pro zadání zprávy, vybrat Nálepky, klepnout na + a vybrat album Live Photos. Vyberte požadovanou fotku a klepněte na Přidat nálepku vpravo dole.

Filtry vyhledávání

Nativní Zprávy na iPhonu získaly spolu s příchodem operačního systému iOS 17 také užitečné filtry vyhledávání. Nyní můžete vyhledat nejen zprávu od konkrétního odesílatele, ale také specifikovat, zda se v ní nachází vybrané slovo nebo zda obsahuje nějakou přílohu či odkaz.

Ukládání hlasových zpráv

Přijaté hlasové zprávy na iPhonu můžete ukládat pro pozdější přehrání. Dlouze stiskněte panel se zvukovou zprávou a v menu, které se vám zobrazí, klepněte na Uložit. Zprávu najdete uloženou v nativním Diktafonu, odkud ji následně v případě potřeby můžete přesunout třeba do Souborů.

Dnes nejčtenější

.