Zavřít reklamu

Jak na iPhonu ještě lépe zabezpečit Apple ID? Společnost Apple přidala do iPhonů s operačním systémem iOS 16 a novějším novou funkci nazvanou Bezpečnostní klíče pro Apple ID. Jak je využít k ještě lepšímu zabezpečení?

Pokud si trošku zapřeháníme, můžeme říci, že naše osobní i pracovní data jsou prakticky nonstop v ohrožení. Společnost Apple naštěstí nabízí nástroje, které mají potenciál zvýšit naši bezpečnost.

Na iPhonech s iOS 16 a novějším Apple umožňuje používat hardwarové bezpečnostní klíče a přidat tak k Apple ID další vrstvu ochrany. Představte si je jako heslo, které si připojíte. Tímto způsobem, i kdyby se vaše heslo dostalo do nepovolaných rukou, bude bez přístupu ke správným bezpečnostním klíčům k ničemu.

Nejprve budete potřebovat autentizační token – například YubiKey. Ideální je pořídit si minimálně dva, pro případ, že by u jednoho došlo ke ztrátě nebo poškození.

  • Poté na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na panel s vaším jménem.
  • Zvolte Přihlášení a zabezpečení.
  • Klepněte na Dvoufaktorové ověření.
  • Klepněte na Bezpečnostní klíče.
  • Zvolte Přidat bezpečnostní klíče a postupujte podle pokynů na displeji.

Před přidáním bezpečnostních klíčů vás systém bude mused odhlásit ze zařízení, ke kterým jste se více než 90 dní nepřihlásili. Po odhlášení budete k opětovnému přihlášení potřebovat. bezpečnostní klíč – ujistěte se tedy, že jej dané zařízení podporuje. Tento proces by neměl trvat déle než několik minut. Po dokončení nezapomeňte klíče uložit na oddělená místa.

Dnes nejčtenější

.