Zavřít reklamu

Apple se chystá přejmenovat jednu z nejdůležitějších věcí pro fungování v jeho ekosystému. Řeč není o ničem menším než o Apple ID, tedy o účtu, který umožňuje uživatelů přístup ke službám jako iCloud či App Store, ale taktéž aktivaci Najít, propojení všech produktů navzájem právě skrze iCloud a handoff a tak podobně. Jedná se tedy o zcela klíčovou věc, bez které si využívání Apple produktů nelze vůbec představit.

S informacemi o přejmenování přišly jako první zdroje portálu MacRumors, dle kterých chce Apple do konce letoška Apple ID přejmenovat na Apple Account. Od tohoto kroku si údajně slibuje určité zjednodušení pochopení tohoto účtu jako takového. Přeci jen, pod slovním spojením Apple Account si lidé dokáží představit uživatelský účet Apple lépe než pod názvem Apple ID. Ostatně, právě slovní spojení „Apple Account“ již nyní kalifornský gigant v některých svých podpůrných dokumentech využívá právě pro jejich zjednodušení. A nyní chce tedy na tento výraz přejít kompletně. 

V tuto chvíli nemá Apple údajně stále tak úplně jasno v tom kdy novinku oznámí. Ve hře je totiž jak WWDC, tak i zářijové představení iPhonů, kde by jen tak mezi řečí prozradil, že v iOS 18 a dalších OS, které následně za pár dní vydá, bude přejmenováno Apple ID na Apple Account. Jelikož se však ve výsledku nejedná o žádnou velkou změnu, která by uživatele jakkoliv ovlivnila, je ve výsledku úplně jedno, kdy k přejmenování dojde. 

Dnes nejčtenější

.