Zavřít reklamu

Že se prodejně iPhonům Plus vůbec nedaří není žádným tajemstvím. Ostatně, podle prakticky všech analytických průzkumů jsou jak loňské iPhony 15 Plus, tak i předloňské iPhony 14 Plus prodejními propadáky srovnatelnými s iPhony 12 mini a 13 mini. A jak se zdá, Applu už došla s podobnými pokusy trpělivost. Pro rok 2025 má totiž dle leakera MajinBu počítat už jen se třemi iPhony 17. 

Příliš mnoho detailů o iPhonech pro rok 2025 sice k dispozici zatím není, zdroje leakera však tvrdí, že Apple počítá už jen se třemi modely, přičemž jeden bude základní a zbylé dva pak řady Pro. Minimálně jeden z chystaných modelů pak bude disponovat 6,7“ úhlopříčkou a vzhledem k tomu, že základní iPhony s touto úhlopříčkou netáhnou, bude se prakticky 100% jednat o jeden modelů řady Pro. Základní iPhone 17 pak velmi pravděpodobně zůstane na standardní menší velikosti, jelikož ta se jakožto jediná dlouhodobě v rámci základních modelů bez problému prodává. 

Byla by však chyba si myslet, že Apple chystá na příští rok jen tři nové iPhony. V kuloárech se totiž čím dál tím intenzivněji šušká o tom, že v roce 2025 dorazí taktéž nová generace iPhonu SE. Ta má vycházet z iPhonů 15 či 16, byť bude hardwarově poměrně zásadně okleštěná. Počítá se u ní totiž například s nasazením displejů z řady 13 či 14, jednoobjektivovým fotoaparátem či méně výkonným procesorem. Sluší se nicméně dodat, že vzhledem k tomu, jak moc je zatím představení iPhonů pro rok 2025 vzdálené, je třeba brát podobné zprávy s patřičnou rezervou. 

Dnes nejčtenější

.