Zavřít reklamu

Přestože se Apple každoročně snaží informace o nové generaci iPhonů držet pod pokličkou, ani letos se mu úniky eliminovat nedaří. V posledních dnech by se dokonce skoro až chtělo říci, že mu informace o jeho plánech unikají jako na běžícím páse. O další nálož se před pár hodinami postaral i spolehlivý leaker MajinBu, který svět zásobuje informacemi o chystaných Apple produktech již dlouhé roky. 

MajinBu přišel konkrétně s tím, že rozměry iPhonů 16 Pro a 16 Pro Max se mezigeneračně nezmění – tedy rozhodně ne nějak zásadně. I letos se tedy dle něj dočkáme 6,3“ (přesněji 6,27“) a 6,9“ (přesněji 6,88“) telefonů s trojitými fotoaparáty. Ty se mají dočkat vcelku zásadních vylepšení, kdy jak širokoúhlý, tak ultraširokoúhlý fotoaparát nabídne rozlišení 48MPx, přičemž všechny fotoaparáty pak dostanou nižší clonu, takže by měly být využitelnější i za horších světelných podmínek. Potvrzeno bylo rovněž nasazení periskopického teleobjektivu s pětinásobným optickým zoomem u menšího iPhonu Pro. 

Možná nejzajímavější informací související s iPhony 16 Pro (Max) je nahrazení klasických tlačítek haptickými. Zdroje leakera dokonce tvrdí, že by na „šestnáctkách“ neměla zůstat žádná fyzická tlačítka, jelikož je Apple nahradí modernější haptickou verzí, kterou můžete znát například coby Home Button z iPhonů SE 3. Díky pevným tlačítkům s haptickou odezvou by se měla výrazně zvýšit voděodolnost a i celková odolnost zařízení. Čím méně pohyblivých částí totiž v telefonu bude, tím bude menší riziko poruchy. Jedním dechem je ale třeba dodat, že podobné plány měl mít Apple i v loňském roce u iPhonů 15 (Pro), avšak kvůli neuspokojivým výsledkům při finálním testování tento záměr nakonec odpískal. Už tehdy se ale mluvilo o tom, že měl své plány „jen“ odložit, takže je možné, že je nyní „jen“ oprášil. 

Dnes nejčtenější

.