Zavřít reklamu

Správa záloh na iCloudu

V nastavení iCloudu na vašem iPhonu si můžete vybrat přesné aplikace, které chcete zálohovat do iCloudu. Výhodou tohoto přizpůsobení je, že můžete ušetřit drahocenné místo na cloudovém úložišti, a budete mít zálohované jen ty aplikace, které skutečně potřebujete. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud. Zvolte Spravovat úložiště účtu -> Zálohy, a klepněte na panel s poslední zálohou. Pod informacemi o velikosti záloh můžete následně určit, které aplikace chcete zahrnout do zálohování.

Synchronizace hesel přes Klíčenku

Na App Storu je k dispozici celá řada aplikací třetích stran pro správu a synchronizaci hesel. K tomuto účelu ale můžete použít i nativní bezplatnou Klíčenku na iCloudu. Zapnout ji můžete v Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud -> Hesla a klíčenka, kde aktivujete položku Synchronizovat tento iPhone.

Rodinné sdílení úložiště na iCloudu

Rodinné sdílení umožňuje kromě placených aplikací, hudby a filmů také sdílet úložiště iCloudu s členy rodiny, kteří používají zařízení Apple. To znamená, že vaše rodina nemusí platit za předplatné iCloudu více než jednou. Kromě sdílení nákupů můžete také sdílet polohu, vzájemně vyhledávat ztracená zařízení, nastavovat omezení času u obrazovky a komunikační limity na zařízeních dětí na dálku. Pro aktivaci Rodinného sdílení spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem -> Rodinné sdílení, a postupujte podle pokynů na displeji.

Výběr aplikací pro synchronizaci

Stejně jako v případě výběru aplikací pro zálohování na iCloudu můžete určit také to, které aplikace se prostřednictvím iCloudu budou synchronizovat napříč vašimi zařízeními. Výběr těchto aplikací můžete provést v Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud. V sekci Aplikace využívající iCloud klepněte na Zobrazit vše a poté deaktivujte aplikace, které nechcete synchronizovat.

Obnova smazaných souborů z iCloudu

Pokud máte zapnutou zálohu na iCloudu, můžete webovou verzi této služby využít také k případnému obnovení omylem smazaných souborů. Máte na to maximálně 30 dní od smazání. V internetovém prohlížeči zadejte adresu iCloud.com a přihlaste se k vašemu účtu. Zamiřte zcela dolů a klepněte na Obnovat dat. Nyní stačí jen vybrat příslušná data a zahájit obnovení.

Dnes nejčtenější

.