Zavřít reklamu

Stejně jako v předchozích letech, i v roce 2023 byl bezkonkurenčně nejvyhledávanějším výrazem na Heurece výraz iPhone. Až na výjimky v červenci a prosinci dominoval vyhledávání po celý rok, k vysněnému telefonu se zákazníci dostali prostřednictvím 318 unikátních vyhledávacích dotazů a zkomolenin. 

Všechno okolo nás se mění rapidní rychlostí, ale vítěz nejčastěji zadávaného výrazu na Heurece se téměř nemění. Předchozí dva roky byl vítězem iPhone a to se nezměnilo ani v roce 2023. V České republice byl vyhledáván celkem 420 336x. Telefony obecně pak patří na Heurece mezi nejčastěji hledané kategorie. “Opět se potvrdil dlouhodobý trend, kdy v roce uvedení nového modelu mírně klesne cena předchozí řady, čímž o ni vzroste zájem. Zajímavé ale je, že zatímto nový model iPhone 15 se do top 10 vůbec nedostal, dva roky starý model iPhone 13 je dokonce výš než předposlední model iPhone 14,” říká k výsledkům Michal Buzek, šéf analytiků nákupního rádce Heureka.cz. 

Jasnou dominanci iPhonu v červenci narušila vlna veder a tím zvýšený zájem o lednice a v prosinci pak Lego. Stavebnice obecně patří mezi nejprodávanější hračky na českém internetu, tvoří třetinu hraček prodaných online. Na Slovensku pak iPhone ovládl vyhledávání ve všech měsících roku. 

Další příčky zůstaly téměř neměnné s výsledky za rok 2022, skokanem roku, který se nově dostal do top 20 české Heureky je výraz “pneu”. Z žebříčku pak zmizely airpody, které nahradil obecný výraz sluchátka. Na Slovensku šlape na paty telefonu s nakousnutým jablkem na zádech Samsung Galaxy S23, pro jeho vyhledávání však uživatelé zadávají pouze s23. Zajímavé je, že na Slovensku také častěji vyhledávají konkrétní značky, kdy se hned dvě dostaly mezi 15 nejčastěji hledaných výrazů, zatímco v České republice tabulce dominují obecné výrazy.  Celkem na české verzi Heureky proběhlo v roce 2023 vyhledávání unikátních výrazů 23 907 506x.

Dnes nejčtenější

.