Zavřít reklamu

Včerejší start prodejů prvního AR/VR headsetu Vision Pro z dílny Applu s sebou přinesl zodpovězení celé řady otázek, na které nám kalifornský gigant doposud nechtěl odpovědět. Jednou z nich je třeba i to, jak bude integrován tento headset do sítě Apple Najít, která slouží pro sledování polohy zařízení a tedy například k jejich dohledání v případě ztráty. Bohužel, zrovna odpověď na tuto otázku však pozitivní rozhodně není, ba právě naopak. 

V novém podpůrném dokumentu, který Apple před pár hodinami zveřejnil, se uvádí, že polohu Apple Vision Pro nelze přes síť Najít a tedy přes jiné Apple zařízení či web iCloud.com sledovat. Vision Pro sice Najít jako takové podporuje, nicméně jen velmi omezeně – konkrétně skrze zámek aktivace, po jehož zapnutí nepůjde headset obnovit bez znalosti účtu a hesla, který na něm byl předtím přihlášen (jedná se tedy o stejný systém, který známe z iPhonů, Apple Watch či jiných Apple produktů). Ve výsledku tedy sice platí, že je headset pro zloděje poměrně nezajímavý, jelikož z něj po krádeži nebudou schopni odstranit uživatelský účet a prodat následně dál coby plně funkční, nicméně pokud jej člověk zkrátka ztratí, jeho dohledání bude daleko obtížnější než je tomu třeba právě u iPhonů. Samotný Apple navíc Vision Pro prezentuje jakožto zařízení vhodné i na cestování, při kterém se riziko ztráty samozřejmě zvyšuje. 

Proč není u Vision Pro plnohodnotná podpora Najít k dispozici sice Apple v podpůrném dokumentu neuvádí, je nicméně velmi pravděpodobné, že je to jednak kvůli absenci GPS, jednak kvůli chybějícímu čipu U1 či U2, ale hlavně kvůli odpojitelnému napájení. Při transportu totiž bude headset vždy ve valné většině případů přepravován právě s odpojenou baterií a tedy v nefunkčním stavu. Není tedy schopen jakékoliv komunikace s okolím, což znamená, že jakékoliv lokalizační služby jsou zde zcela vyloučeny. 

Dnes nejčtenější

.