Zavřít reklamu

Když se podíváte kolem sebe, málokdy uvidíte člověka s náhlavními bezdrátovými sluchátky. Důvodů může být hned několik. Nejsou skladná, jsou příliš nápadná, člověku se nelíbí apod. Zpravidla se jim ale nedá upřít pohodlné nošení, pohlcující zvuk a slušná výdrž na jedno nabití. Samozřejmě i náhlavní sluchátka mají své kategorie a pokud dychtíte po perfektním zvuku, budete taková sluchátka vybírat v naprosto odlišné cenové hladině. Nicméně pokud nejste náročný uživatel a razíte co nejlepší poměr cena/výkon, jste na správné adrese. Niceboy má ve své nabídce bezdrátová náhlavní sluchátka HIVE Prodigy 4, která nabízí zajímavé specifikace za opravdu lidovou cenu.

Obsah balení

Než se na samotná sluchátka podíváme, pojďme se prvně mrknout na obal, neboť právě s balením přijdete do kontaktu jako první. Sluchátka dorazí v poměrně velké krabici, které dominují žlutá a bílá barva. Na přední straně krabice vidíte design sluchátek. Po bocích a na zadní straně pak všemožné technické specifikace, které tato náhlavní sluchátka nabízejí. V krabici pak naleznete plastovou formu, v níž jsou napasována sluchátka spolu s manuálem a USB-C nabíjecím kabelem, který by rozhodně mohl být delší. Nepochybuji ale, že doma máte celou řadu jiných a delších USB-C kabelů.

Technické specifikace

Nyní se pojďme podívat, co sluchátka Niceboy HIVE Prodigy 4 za svou cenu dokáží nabídnout. Jak již zmiňuji v úvodu, jedná se o bezdrátová náhlavní sluchátka, která disponují Bluetooth 5.3. Dominantou tohoto produktu je výdrž baterie, neboť výrobce slibuje až 50 hodin. Ve velkém ovšem bude záležet, jakým způsobem budete sluchátka používat. Sluchátka dále podporují kodeky AAC a SBC a pyšní se technologií MaxxBass, která má slibovat slušné basy s čistými výškami. Samozřejmostí je rovněž podpora Siri a Google Asistenta. Reproduktory mají velikost 40 mm, baterie má kapacitu 380 mAh. Jejich hmotnost je 153 gramů, což je více než přijatelné.

Design

Po stránce designu Niceboy u HIVE Prodigy 4 sází na minimalismus. Nenajdete zde žádné výstřelky. Obdržel jsem černou variantu a skutečně zde není žádný rušivý element. Sluchátka jsou v podstatě vyhotovena z plastu a molitanu. Hlavový oblouk je samozřejmě nastavitelný, takže můžete co nejlépe zvolit, jaká šířka vám vyhovuje. Spodní strana hlavového oblouku je pochopitelně vyztužena měkkým molitanem. Podobný materiál pak naleznete taktéž na náušnicích, které jsou obzvláště příjemné jak na dotek, tak na nošení. Na náušnících pak narazíte na tlačítka, kterými přirozeně budete měnit hlasitost, přeskakovat skladby, zvolávat hlasového asistenta či přijímat/omítat hovory.

První kroky

Jakmile sluchátka rozbalíte, přirozeně bude potřeba je s vaším zařízením spárovat. Začněte tedy tím, že podržíte na sluchátkách prostřední multifunkční tlačítko, dokud nezačne LED indikátor blikat modro-červenou barvou. Sluchátka se nyní nachází v párovacím režimu. Přejděte tedy na vašem iPhonu či jiném zařízeni do Bluetooth menu a nalezněte „HIVE Prodigy 4“. Jakmile kliknete, sluchátka jsou spárována a připravena k použití.

Vlastní používání

U sluchátek vás bude pochopitelně zajímat, kterak hrají. Pokud jste dočetli až sem, jistě si pamatujete na výše zmíněnou technologii MaxxBass. HIVE Prodigy 4 mají na svou cenovou kategorii opravdu velmi slušné basy, které navíc nejsou přepálené. Poslech je opravdu překvapivě dobrý a v této cenové kategorii možná až raritou. Samozřejmě, naleznete lépe hrající sluchátka, ovšem v úplně jiné cenové kategorii. Sluchátka se navíc skvěle nosí. Rovnou říkám, že nejsem cílovou skupinou náhlavních sluchátek. Vždy používám TWS špuntová sluchátka. Proto jsem s HIVE Prodigy 4 vyrazil ven pouze jednou, a to za účelem této recenze. Ačkoli nedisponují ANC, je vám asi jasné, že okolí téměř neslyšíte. To vám pomůže i při hovorech, které jsou bezchybné. Ke sluchátkům mám pouze jednu výtku. Jakmile zvýšíte za pomocí tlačítek hlasitost na max, ozve se akustická výzva, ale poslech hudby se nepozastaví. Může vám tedy uniknout část podcastu a je třeba se po poté vracet. Je zarážející, že stejný neduh měla i předchozí generace. V Niceboy si z toho zřejmě tedy hlavu nedělají.

Niceboy HIVE 4 Prodigy (5)

Resumé

Pokud chcete a potřebujete bezdrátová náhlavní sluchátka za slušnou cenu, jde o velmi dobrý kousek. Skvělá výdrž baterie, dobrý zvuk, líbivá cena. To jsou Niceboy HIVE 4 Prodigy. Jejich cena je 1199 korun.

Niceboy HIVE Prodigy 4 koupíte zde

Dnes nejčtenější

.