Zavřít reklamu

Dokonce i několik měsíců po uvedení operačního systému iOS 17 řada uživatelů s překvapením zjišťuje, co všechno vlastně jejich iPhone nyní umí. Platí to napříč celým systémem i v jednotlivých nativních aplikacích, jako je například Fotoaparát. Ten nyní nabízí užitečnou funkci vodorovného zarovnání. Jak ji používat?

Při používání iOS 17 stále znovu a znovu zjišťujete, že drobné aktualizace mají velký význam. Jednou z těchto drobných aktualizací je přítomnost virtuální vodováhy v nativním Fotoaparátu, která vám umožní ještě preciznější vodorovné zarovnání při focení.

Na rozdíl do jiných prvků může být virtuální vodováha v nativním Fotoaparátu na iPhonu na první pohled nepostřehnutelná. Jedná se o relativně krátkou, tenkou bílou linku, kterou lze při focení snadno přehlédnout, a která se navíc na displeji iPhonu objeví jen na relativně krátkou dobu. Jedná se ale rozhodně o užitečný nástroj, který může přispět k symetrii a vyrovnání vašich snímků, pořízených iPhonem.

Jak na iPhonu používat vodorovné zarovnání

Používání virtuální vodováhy na iPhonu je snadné. Měla by být ve výchozím nastavení automaticky aktivovaná. Jak na její používání?

  • Spusťte nativní Fotoaparát.
  • Zamiřte nad objekt, který chcete vyfotit, a pozorně se dívejte na displej.
  • Opatrně naklánějte a otáčejte telefon – jakmile dojde k vyrovnání, zobrazí se vám ve středu displeje tenká bílá linka, signalizující vodorovné zarovnání.
  • Ve chvíli, kdy linka zežloutne, je telefon v rovné poloze.

Pro případ, že byste chtěli virtuální vodováhu ve Fotoaparátu na vašem iPhonu deaktivovat, stačí zamířit do Nastavení. Zde vyberte Fotoaparát, a následně v sekci Kompozice zkrátka jen deaktivujte položku Vodorovné zarovnání.

Dnes nejčtenější

.